logo Willem II

Willem II

Onnodige nederlaag MVV na kansenfestival

Zaterdag 09 januari 2021

Negen opgelegde kansen, twee keer de paal en één keer de lat. MVV miste geluk, maar ook de absolute scherpte voor de goal. Daardoor ging het effectievere Jong FC Utrecht met de punten aan de haal, en kon MVV het mooie eerbetoon aan Sef Hoenjet geen extra kracht bijzetten: 0-2.

"We hebben over geluk niet te klagen gehad", zei Utrecht-trainer Ab Plugboer dan ook na afloop.

Arne Naudts, Joeri Schroijen, Jérôme Déom, weer Naudts en weer Schroijen. Tussen de 28ste en 44ste minuut hadden zij allemaal de gelijkmaker op de schoen, maar niemand die het net liet bollen. Niemand die de 1-1 op het scorebord wist te brengen, of wellicht wel een voorsprong. Keeper, paal, lat of een Utrechtse verdediger voorkwamen een meer dan verdiende gelijkmaker van MVV, zag ook coach Kalezic. "Ik denk dat iedereen zat te wachten op de gelijkmaker van ons. Ik ook", zei hij voor de camera's van MVV-tv.

Wat dat betreft deed Jong FC Utrecht het beter. De 'sjevraoje' na een indrukwekkend eerbetoon aan het deze week overleden clubicoon Sef Hoenjet waren nog maar net gezakt, of de bal lag al achter MVV-goalie Mike Havekotte. Odysseus Velanas mocht vrij binnentikken na een snelle Utrecht-aanval die vooraf werd gegaan door een misverstand tussen Luc Mares en Matteo Waem. "Ik dacht dat Matteo de bal zou wegwerken. Maar eerlijk is eerlijk, ik stond er wat dat betreft beter voor en had de bal moeten wegrammen", keek aanvoerder Luc Mares na afloop terug op het misverstand. Daarna was het echter MVV dat de klok sloeg. De rood-witten grepen de Utrechtse jonkies bij de keel, combineerden vloeiend en wonnen bijna alle duels. De Domstedelingen kwamen er niet meer uit, en MVV creëerde kans na kans. Helaas bleef het scorebord de 0 aangeven in de rust.

Na rust zagen de debutanten Brem Soumaoro (voor de ongelukkige Matteo Waem) en Kürsad Sürmeli (voor Koen Kostons) meteen weer Naudts voor de doelman opduiken, maar de Belgische spits faalde opnieuw. Hij had minimaal één keer moeten scoren, gaf hij ook schuldbewust toe na de wedstrijd. Schroijen raakte opnieuw de binnenkant van de paal, en in de tegenstoot profiteerde Jong FC Utrecht van opnieuw knullig verdedigen. Nu stond Jeredy Hilterman aan het kanon.

Na de 0-2 vloeiden de krachten uit de benen van de MVV'ers. De ploeg grossierde plots in slordigheden, en wist geen gevaar meer te stichten. Uiteindelijk mochten de Sterrendragers nog blij zijn dat de 0-3 niet viel. Dat was ook zeer geflatteerd geweest, want alleen al vanwege de kansen verdiende MVV minimaal een puntje. Dat het eerbetoon aan 'uzze Sef' geen passend vervolg kreeg, kon MVV echter alleen zichzelf verwijten.

MVV-Jong FC Utrecht 0-2 (0-1), 2. Velanas 0-1, 63. Hilterman 0-2. Toeschouwers: 0.

Opstelling: Mike Havekotte, Tim Zeegers (84. Kai Heerings), Luc Mares, Matteo Waem (46. Brem Soumaoro), Gaston Salasiwa, Koen Kostons (46. Kürsad Sürmeli), Thibaut van Acker (73. Thomas van Bommel), Jérôme Déom, Oussama Zamouri, Arne Naudts en Joeri Schroijen.

Typerend voor de hele wedstrijd: een van de vele kansen wordt gemist. Hier Zamouri die vanaf 4 meter het doel niet weet te vinden.

Indrukwekkende minuut stilte voor aanvang van de wedstrijd. De spelers hadden op eigen initiatief speciale Sef Bedaank-shirt laten maken.