logo MVV Maastricht

MVV Maastricht

Oefenwinst MVV op Lierse: 4-2

Woensdag 08 januari 2020

In aanloop naar het duel van aanstaande zondag in Kerkrade tegen buurman Roda JC, oefende MVV Maastricht woensdagavond tegen Lierse Kempenzonen. MVV won het duel met 4-2 en deed dit onder meer zonder Van den Hurk, Kot en Vlijter. Trainer Fuat Usta wisselde er lustig op los, liefst 21 spelers maakten hun opwachting. Thibaut van Acker was de enige MVV’er, die 90 minuten speelde.

MVV begon sterk aan het duel tegen de Belgische ploeg, die uitkomt in de eerste klasse bij de amateurs. Na eerst twee grote kansen niet te hebben verzilverd vloog de bal er in de achtste minuut wel in. Een scherpe voorzet vanaf de achterlijn van de voet van Joeri Schroijen belandde bij de inlopende Thijmen Goppel, die hard afrondde: 1-0.

MVV bleef aandringen waardoor vijf minuten na de openingstreffer al het mooiste doelpunt van de avond viel. Joshua Holtby haalde vanaf 25 meter uit en zag zijn inzet in de kruising ploffen. Het spel werd slordiger, waarvoor in de 24e minuut direct de rekening werd gepresenteerd. Holtby liet zich in de achterhoede de bal te makkelijk ontfutselen. Alessio Allegria stormde vervolgens richting het doel en passeerde Nigel Bertrams in de korte hoek: 2-1. MVV was van slag en bood Lierse vervolgens in de twee minuten na het doelpunt ook twee mogelijkheden om de gelijkmaker binnen te tikken. Bertrams stond echter goed op zijn plek. MVV herpakte zich langzaam maar zeker en de bal ging sneller rond zonder dat de Belgen eraan te pas kwamen. Zo werd ook in minuut 32 Joeri Schroijen op links weggestuurd. Hij drong het strafschopgebied binnen en zag de meegelopen Goppel staan die simpel 3-1 binnen tikte.

MVV startte het tweede bedrijf met zes wissels. Maar het was basisspeler Schroijen die al na drie minuten oog-in-oog verscheen met de Belgische doelman. De aanvaller mikte over de keeper maar ook net over het doel. Het spel van de sterrendragers werd door de vele wisselingen wat onwennig maar bleef desondanks het betere van het spel hebben. Een mooie aanval in de 55e minuut waarbij Goppel ‘op de brommer’ op rechts ontsnapte en Urho Nissila bediende. De Fin zette zijn voet direct onder de voorzet maar het leer ging echter naast het Belgische doel.

In de 59e minuut kwam een Belgische hoekschop in het hart van de MVV-defensie terecht waar verdediger Ben Santermans ongehinderd de 3-2 mocht inkoppen. De Maastrichtenaren bleven ook nu het betere van het spel houden en lieten de bal snel rondgaan. Prijsschieten was het in de 63e minuut. Tot drie maal toe kon MVV het lege doel van Lierse onder vuur nemen. Echter steeds stond een Belgisch been een verder doelpunt in de weg. In de 69e minuut kregen de jeugdspelers Milo Delrock, Bob Nijsten, Twan Visser en Marko Kleinen hun kans in de hoofdmacht en mochten invallen. Het was echter de Belg Nathan Bonte die namens Lierse scoorde, echter in het verkeerde doel. Een terugspeelbal op zijn doelman pakte helemaal verkeerd uit en dwarrelde over de eigen doellijn: 4-2.

Opstelling MVV eerste helft: Nigel Bertrams (46. Gilles Deusings), Marnick Vermijl, Enes Mahmutovic, Thibaut van Acker, Raoul Last, Thijmen Goppel, Joshua Holtby, Joeri Schroijen,  Koen Kostons, Luc Mares, Thomas van Bommel.

Opstelling MVV tweede helft: Gilles Deusings, Tim Zeegers, Shermaine Martina, Thibaut van Acker, Luc Mares (69. Marko Kleinen), Koen Kostons (69.Bob Nijsten), Thijmen Goppel (69. Milo Delrock), Joeri Schroijen (69. Twan Visser), Jerome Deom, Urho Nissila, Facundo Bonifazi.