03 juli
19:00

SV Berg'28

VS
logo MVV Maastricht

MVV Maastricht

Kleine nederlaag in Breda biedt MVV perspectief

Kleine nederlaag in Breda biedt MVV perspectief

Woensdag 24 mei 2023

Rode rook sierde na afloop van NAC-MVV het Rat Verlegh Stadion in Breda. En dat ondanks een zege van de Bredanaars. Het werd echter slechts 1-0, waardoor er nog genoeg perspectief is voor de terugwedstrijd in Maastricht.

Ondanks de nederlaag was de sfeer in het uitvak dan ook opperbest. Ook bij de aanwezige medewerkers en management gingen wat duimen omhoog. MVV was immers niet veel minder dan NAC, dat alleen fysiek de Maastrichtenaren vaak de baas was. Dat maakte met name in de eerste helft het verschil. MVV speelde slordig en wist de bal amper in de ploeg te houden. NAC probeerde met lange ballen de rood-witte verdediging onder druk te zetten. Dat lukte in het eerste kwartier aardig, waardoor NAC meteen twee flinke kansen kreeg. MVV wist daar weinig tegenover te stellen. Nadat het eerste offensief was gaan liggen, kreeg MVV meer controle. De rust leek gehaald te worden met 0-0, totdat Matteo Waem onbeholpen Ody Velanas vloerde in de zestienmeter. Velanas zette de strafschop zelf om.

Na rust kwam MVV veel beter in het spel. Mèt Labylle voor de geblesseerde Essers en Remans voor Livramento liep het met name aan de linkerkant soepeler. Jarne Steuckers liet meermaals zien welke kwaliteiten hij heeft en voetbalde een aantal maal knap tussen de linies door. Met iets meer vernuft had MVV daar meer kansen uit kunnen halen. NAC bleef vooral de lange bal hanteren maar werd amper nog gevaarlijk. Toch dachten de Bredanaars op 2-0 te komen maar de kopgoal van Jort van de Sande werd afgekeurd vanwege buitenspel. Dat gebeurde niet veel later ook bij de gelijkmaker van Mart Remans, al was daar zeer veel twijfel over.

De 1-0 bleef zodoende staan en werd door beide supportersgroepen gevierd. MVV krijgt zaterdag de kans op revanche. Eerder klopte de ploeg van coach Verberne NAC in eigen huis met 3-1, een uitslag die nu genoeg zou zijn voor een treffen in de halve finale met FC Emmen.

Nabeschouwingen met video's van Matteo Waem, Nicky Souren en Maurice Verberne: klik HIER

Ook aanwezig zijn bij deze kraker? Koop dan snel je kaarten via deze website.

NAC Breda-MVV 1-0 (1-0), 40. Ody Velanas 1-0.

Geel MVV: Rein van Helden. Scheidsrechter: Bos.

Opstelling MVV: Romain Matthys, Clint Essers (45. Leroy Labylle), Rein van Helden, Matteo Waem, Rico Zeegers, Nicky Souren, Jarne Steuckers, Orhan Dzepar, Sven Blummel, Dailon Livramento (59. Mart Remans), Ruben van Bommel.

Strategische Business Partners