26 maart
14:30
logo Willem II

Willem II

VS
logo MVV Maastricht

MVV Maastricht

NaGa Solar drukt stempel op voorkant shirt en dak stadion met eerste zonnepaneel

NaGa Solar drukt stempel op voorkant shirt en dak stadion met eerste zonnepaneel

Donderdag 26 september 2019

Nu het aanbrengen van de zonnepanelen op de daken van het Geusselt Stadion gestart is, hebben Naga Solar en MVV Maastricht hun samenwerking verder uitgebreid. Met ingang van de thuiswedstrijd tegen Jong Ajax zal de naam Naga Solar óok op de voorkant van het shirt van MVV prijken.

Nadat de eerste verstevigingen aan de daken van de tribunes zijn afgerond, is het stadion klaar voor het plaatsen van de zonne-installatie. De afgelopen weken zijn de voorwerkzaamheden begonnen, zoals het installeren van de valbeveiliging en de bevestigingssystemen voor de zonnepanelen. Afgelopen week zijn de modules geleverd en is het eerste zonnepaneel geplaatst in bijzijn van wethouder Krabbendam, MVV-directeur Paul Penders en Henny Pelsers, CEO van ontwikkelaar én sponsor NaGa Solar.

“We zijn heel enthousiast over wat wij in het partnerschap met MVV kunnen realiseren. Het verduurzamen van het stadion is van belang voor allen. Voor ons als sponsor om samen te werken met de club. Daarnaast brengt het ook extra steun aan MVV met een nieuwe inkomstenbron. Ze zijn nu niet alleen een duurzamere club maar hebben er ook een nieuwe bewoner bij. Als huurder van het dak mogen wij MVV’s thuisbasis nu ook een beetje ons thuis noemen”, aldus Henny Pelsers. 

''We zijn blij dat MVV als betaald voetbalorganisatie een steentje kan bijdragen aan duurzame energie. Niet alleen Naga Solar verdient hier lof voor maar zeker ook de gemeente Maastricht die als eigenaar van het stadion haar medewerking aan het project verleent'', aldus Paul Penders. 

Stadion de Geusselt zal worden uitgerust met een solar installatie van zo’n tweeduizend zonnepanelen die samen jaarlijks ca. 450.000 kWh aan elektrische energie op zullen wekken.

Misschien ook interessant

Strategische Business Partners