20 april
18:45
logo MVV Maastricht

MVV Maastricht

VS
logo Willem II

Willem II

Nacompetitie-facts NAC-MVV

Nacompetitie-facts NAC-MVV

Maandag 22 mei 2023

Tijdens de competitie ben je het van ons gewend dat we met feiten over de komende wedstrijd komen, nu in de Play-Offs doen we dat natuurlijk ook.

●NAC Breda en MVV Maastricht spelen voor het eerst tegen elkaar in de Keuken Kampioen Play-Offs; van de voorgaande zeven onderlinge ontmoetingen in alle competities wist NAC er zes te winnen (V1).

● NAC Breda verloor vorig seizoen beide duels met ADO Den Haag in de eerste ronde van de Play-Offs; sinds de groepsfase is afgeschaft in 2006 gebeurde het niet dat NAC in twee deelnames op rij werd uitgeschakeld in de eerste ronde van de play-offs om promotie/degradatie.

● MVV Maastricht doet voor het eerst sinds 2018 mee aan de play-offs om promotie/degradatie; de laatste tien deelnames liepen voor de Limburgers slecht af, met twee degradaties als Eredivisionist en acht vergeefse pogingen als Eerstedivisionist.

● Javier Vet speelde al 21 duels in de Keuken Kampioen Play-Offs, waarvan de NAC-speler er liefst dertien won; in de laatste vijftien seizoenen speelden alleen Guus Joppen (27) en Mario Bilate (22) er meer.

● Spelers in de huidige selectie van MVV speelden bij elkaar dertien duels in de play-offs om promotie/degradatie en maakten hierin nog geen enkel doelpunt; de selectie van NAC Breda was bij elkaar acht keer trefzeker in de play-offs.

● MVV en NAC eindigden in de competitie precies gelijk. Beide teams behaalden 18 zeges, speelden 5 maal gelijk en verloren 15 duels. Maar niet alleen in punten (59) eindigden beide teams gelijk. Ook in doelsaldo komen ze precies gelijk uit en wel op nul. Omdat MVV 65-65 en NAC 64-64 als doelsaldo hebben eindigt MVV op basis van 1 meer gescoord doelpunt een plek boven NAC.

Misschien ook interessant

Strategische Business Partners