20:00

NAC Breda

Nabeschouwing Jong MVV Maastricht – Alemannia Aachen.

Dinsdag 11 februari 2020

Tussen de hagelbuien door werd er vanmiddag een oefenwedstrijd afgewerkt in de Geusselt. Alemannia Aachen kwam op bezoek om de degens te kruisen met Jong MVV. Na een stroperig en moeizaam duel, gingen de Duitsers er met de winst vandoor. Met een team, bestaande uit voornamelijk jeugd en reserves, begon Jong MVV geconcentreerd aan de wedstrijd. Serhat Kot was de eerste die een van de doelen onder vuur nam. Hij kreeg de bal halverwege de helft van Alemannia Aachen aangespeeld, dribbelde richting de rand van de zestien meter en schoot. Kot zag zijn schot gekeerd worden door Nikolai Rehnen, doelman van Alemannia.

Na ongeveer twintig minuten voetballen viel de bal voor de voeten van Shermaine Martina, die zijn kans schoon zag. Een schitterende uithaal met zijn linkerbeen zweefde via de onderkant van de lat het doel in. Alemannia Aachen had geen reactie op het doelpunt van Jong MVV en kwam in de eerste helft niet verder dan een inzet van Manuel Glowacz. Deze inzet was een prooi voor Gilles Deusings.

Alemannia Aachen zocht in het tweede bedrijf de aanval en drong Jong MVV terug. Buiten een aantal kleine kansjes leverde dit niet veel op, maar het zelfvertrouwen groeide. Pas na 79 minuten voetbal beloonden de bezoekers zich. Rechtsback Takashi Uchino dribbelde vanaf de rechterkant naar binnen, waarna hij de bal met links feilloos in de verre hoek legde. Uchino werd de gevierde man, door ook de tweede treffer op zich te nemen. Hij kopte een voorzet van Jeff-Denis Fehr kruislings in diezelfde verre hoek. Jong MVV had in de laatste minuten niet meer de kracht iets uit te richten, waardoor het duel eindigden in 1-2.