21 februari
20:00
logo Telstar

Telstar

VS
logo MVV Maastricht

MVV Maastricht

MVV zal strijd moeten leveren in Helmond

voetbal

MVV zal strijd moeten leveren in Helmond

Vrijdag 04 oktober 2019

“Er zal in Helmond strijd van ons verwacht worden.”  Dat zegt trainer Fuat Usta in aanloop naar het treffen van vrijdagavond met Helmond Sport.

MVV Maastricht heeft nu drie achtereenvolgende nederlagen opgelopen. Het spel toont echter flinke  progressie. Wie dan ook na afloop van MVV-Jong Ajax zijn oor in De Geusselt goed te luister legde, hoorde over het algemeen alleen maar positieve geluiden. De toeschouwers waren gecharmeerd van de Maastrichtse passie tegen de miljoenenmachine uit Amsterdam maar nu was het uiteindelijk nog een gevalletje van wel de bloemen maar niet de punten. “Dat telt voor mij als coach minder. Ik zie dat we te makkelijk doelpunten tegen krijgen. Maar ik zag ook dat het druk-zetten stukken beter verzorgd was. En het spelen vanuit onze organisatie gaat zienderogen vooruit. Ook werd er hard gewerkt. Vergeet niet dat we veel jongens pas laat bij de groep kregen en pas een paar keer in wedstrijdverband hebben samengespeeld. Nu pas begint men langzaam een beetje aan elkaars spel te wennen. Zoiets moet groeien. De ingezette ontwikkeling moeten we nu een vervolg geven.”


 

Tegen Helmond Sport zal MVV het zonder Facundo Bonifazi (enkelblessure), Enes Mahmutovic en Lars van Meurs moeten stellen. Mahmutovic is wel weer voorzichtig met de groep aan het trainen maar voordat de robuuste verdediger zijn rentree maakt zijn we nog enkele weken verder.

Tegen Helmond Sport zal dus volgens trainer Fuat Usta veel strijd geleverd moeten worden. “Het wordt een heel andere wedstrijd dan tegen Jong Ajax. Als wij die gevraagde strijd op het veld leggen komt vanzelf onze kwaliteit bovendrijven.”  Het maken van doelpunten is bij MVV ook een punt van aandacht. Er werd tot op heden, slechts zeven keer het net van de tegenstander gevonden. Samen met Helmond Sport en Roda JC maakte MVV het minste aantal goals in de Keuken Kampioen Divisie. “Het creëren van kansen ging ons tegen Jong Ajax al en stuk beter af. Maar doelpunten maken is ook een kwaliteit. We trainen hard en gericht en maken al bij al stappen in de goede richting.”

Vorig jaar eindigde het duel op 26 oktober in stadion De Braak/Solarunie in 1-1. Het thuisduel was een prooi voor MVV: 3-0. MVV verloor het laatst van Helmond Sport in het seizoen 2015-2016, toen  zelfs twee keer. In Helmond werd het 1-0 en later in Maastricht 1-4. Op de ranglijst ontlopen MVV en Helmond Sport zich niet veel, welgeteld één punt. De Brabanders (19e) wonnen dit seizoen 1 wedstrijd en speelden drie keer gelijk, MVV (15e)won twee maal en speelde 1 keer gelijk.

De wedstrijd in Helmond begint om 20.00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Richard Martens. (JS)

 

Misschien ook interessant

Sterrendragers