05 maart
18:45

Jong FC Utrecht

VS
logo MVV Maastricht

MVV Maastricht

MVV wil revanche op Excelsior

voetbal

MVV wil revanche op Excelsior

Vrijdag 19 februari 2021

Voor de tweede keer binnen een dikke maand, staat Excelsior opnieuw aan de aftrap in De Geusselt. De vorige keer ging het nog om het bekerduel, zaterdag ontmoet MVV de Kralingers in het kader van de Keuken Kampioen Divisie. Voor wie het misschien ontschoten is, de bekerwedstrijd eindigde na 120 minuten in 2-2. Excelsior had vervolgens meer geluk bij de strafschoppen.

“We speelden tegen Excelsior een redelijke wedstrijd”, kijkt trainer Darije Kalezic nog even terug. “We zien dat we de laatste tijd een goede ontwikkeling doormaken. Ik heb dan ook veel vertrouwen in een goede afloop van deze wedstrijd. We moeten wel op onze hoede zijn. Excelsior heeft de laatste wedstrijd verloren van Roda JC en kan op zoek naar een plek in de play-offs niet nog eens puntenverlies permitteren. Excelsior is een geduchte tegenstander die graag het initiatief neemt en dominant wil spelen. Wij zullen er alles aan doen om een goed resultaat te boeken, revanche te nemen voor de ongelukkige uitschakeling in de beker.”

In het duel kan de trainer geen beroep doen op de geblesseerden Timo Stavitski, Kai Bösing, Thomas van Bommel en Matteo Waem. Overigens ontmoeten de clubs zich dit seizoen voor de derde keer. Eerder dit seizoen won Excelsior op eigen veld met 2-0.

Marinus Dijkhuizen (trainer Excelsior) laat op de site van de eigen club weten: "We hebben afgelopen maandag tegen Roda JC (1-3) wel wat schade opgelopen. Joël Zwarts zal er niet bij zijn en er zijn wat twijfelgevallen. We hebben pas voor de beker tegen MVV gespeeld en daar hebben we een goed gevoel aan overgehouden. Voor ons is het gewoon zaak om daar te winnen en proberen de aansluiting met het bovenste gedeelte van de Keuken Kampioen Divisie weer te realiseren.’’

De wedstrijd – die zaterdag om 16.30 uur begint - is live te volgen via ESPN 1, L1 Radio en het Twitter-account van MVV.

Misschien ook interessant

Strategische Business Partners