30 oktober
18:45
logo Helmond Sport

Helmond Sport

VS
logo MVV Maastricht

MVV Maastricht

MVV wil domineren tegen Top Oss

voetbal

MVV wil domineren tegen Top Oss

Donderdag 24 september 2020

Op de late vrijdagavond staat voor MVV Maastricht de tweede thuiswedstrijd van het seizoen op het programma. In competitieronde vijf heet Top Oss de tegenstander. Het is voor MVV de tweede wedstrijd binnen 72 uur. Afgelopen dinsdag was een andere Brabantse ploeg al de opponent (FC Den Bosch).

In de Bisdomstad werd met 2-0 verloren. Onnodig vonden velen, zeker omdat MVV in het eerste half uur heer en meester was. Alleen viel de toen verdiende treffer niet, ondanks enkele goede kansen. Daarna gaf MVV het spel uit handen en was FC Den Bosch in de tweede helft de bovenliggende partij. “We hebben tegen Den Bosch inderdaad een goed half uur laten zien. Dat is ook waar we met z’n allen uiteindelijk naar toe willen”, zegt MVV-coach Darije Kalezic. “Na dat half uur hebben we echter gezien dat we het niveau nog niet vast kunnen houden.”

Top Oss heeft dit seizoen beide uitwedstrijden met 3-0 verloren. Zowel Roda JC als Almere City waren in eigen huis te sterk voor de Brabanders. Een opvallend resultaat werd afgelopen weekeinde door het team van trainer Klaas Wels behaald. In eigen stadion hielden de Brabanders de gedoodverfde kampioen SC Cambuur op een knappe 2-2. In de eerste thuiswedstrijd dit seizoen liep het met MVV een stuk slechter af tegen de Friezen (7-1). “We willen tegen Top Oss in eigen huis dominant gaan spelen”, kijkt Kalezic vooruit. “Veel inzet en dominant zijn. We zijn in ieder geval met z’n allen benieuwd hoe dit gaat uitpakken tegen een ongeveer gelijkwaardige tegenstander. Als coach hoop ik dan ook dat we onze supporters kunnen trakteren op de eerste thuiszege van het seizoen.”

Scheidsrechter is de heer Hensgens. De wedstrijd, die dus niet om 20.00 maar om 21.00 uur begint, is overigens live te volgen via ons Twitterkanaal maar ook via L1 radio en FOX Sports 4.

Misschien ook interessant

Strategische Business Partners