28 februari
20:00
logo MVV Maastricht

MVV Maastricht

VS
logo FC Den Bosch

FC Den Bosch

MVV wacht avondje NAC

voetbal

MVV wacht avondje NAC

Donderdag 28 november 2019

Binnen vijftien dagen tijd wacht voor de mannen van MVV Maastricht de derde Brabantse tegenstander. Na Eindhoven (15 november), Top Oss (22 november) staat op Black Friday, 29 november, een avondje NAC in Breda op het programma. Van de laatste vier wedstrijden wordt dit  het derde uitduel voor de Maastrichtenaren. In Breda heeft trainer Fuat Usta de beschikking over een vrijwel fitte selectie. Marnick Vermijl keert terug van een blessure maar Gavin Vlijter zit deze keer in de lappenmand.

Voor liefhebbers van cijfers: MVV en Noad Advendo Combinatie (NAC) speelden sinds september 2015 vier maal in competitieverband tegen elkaar. Drie keer eindigde een duel in 1-1. De laatste keer dat MVV in Breda op bezoek ging (19 augustus 2016), wonnen de sterrendragers van toen met 2-1. Doelpunten waren er van Ciranni en Verheijdt. De enige MVV’er die toen in de basis stond en nu nog steeds van de partij is, is Joeri Schroijen. Shermar en Shermaine Martina vielen in deze wedstrijd in.
“Tegen Top Oss gebeurde nu eindelijk wat al die tijd maar net niet wilde lukken: de ballen vlogen er deze keer wel in”, kijkt trainer Fuat Usta nog even tevreden terug op het laatste duel tegen Oss (4-0). “Dat geeft de jongens vertrouwen. Mooi ook dat alle aanvallers wisten te scoren en Joshua Holtby bij alle doelpunten betrokken was.”  Tegen NAC verwacht Usta een tegenstander die vanaf de eerste minuut fel tekeer zal gaan. “Ook al om de steun van de supporters direct mee te krijgen.”  En er zullen ook deze keer weer veel mensen in de Bredase stadion zitten immers over dit seizoen genomen heeft NAC gemiddeld 17.500 toeschouwers per wedstrijd. “Mooi toch”, lacht Usta. “Hier doe je het als sporter toch voor. Voetballen voor volle tribunes, dat geeft je een stimulans. We weten wat we kunnen en we zijn in staat om NAC pijn te doen. Een prima uitdaging voor ons. Als we gewoon uit eigen organisatie spelen en de snelheid van onze jongens benutten dan kan het een mooie avond worden.”

 

In de eerste periode van de Keuken Kampioen Divisie was nog alles hosanna voor NAC, dat werkt met een jaarlijkse begroting van 9,5 miljoen euro. Immers pakte de eredivisie-degradant van afgelopen seizoen de eerste periodetitel. Vanaf dat moment kwam er echter zand in de motor van het team van trainer Ruud Brood.  Geen wedstrijd meer werd er in eigen huis gewonnen. Sterker nog, alleen afgelopen maandag (uit tegen Jong PSV) werd er sinds die tijd nog gezegevierd (1-2). Er werd in de tweede periode twee keer gelijkgespeeld en liefst vier maal verloren. En dit doorkruist de plannen van NAC. Immers na de degradatie van afgelopen seizoen heeft de club uit Breda alle kaarten gezet op rechtstreekse promotie. Maar inmiddels bedraagt de afstand tot koploper Cambuur negen punten en op de nummer twee De Graafschap zes punten. Geen onoverbrugbaar aantal punten maar dit betekent wel dat NAC en Ruud Brood zich geen zeperd tegen MVV kunnen veroorloven. Overigens boekte NAC voordat de neerwaartse spiraal werd ingezet enkele fraaie thuisoverwinningen: Helmond Sport, Excelsior, NEC en de huidige koploper Cambuur verlieten met lege handen Breda. Tegen Jong Utrecht werd het in eigen huis een 0-0.

Scheidsrechter Bax fluit vrijdag in het Rat Verlegh-stadion het duel dat om 20.00 uur begint.

Misschien ook interessant

Sterrendragers