03 mei
20:00

Jong AZ

VS
logo MVV Maastricht

MVV Maastricht

MVV verlengt contract Robbie Servais met twee jaar

voetbal

MVV verlengt contract Robbie Servais met twee jaar

Dinsdag 30 maart 2021

Robbie Servais heeft zijn contract bij MVV Maastricht met twee jaar verlengd. Hij zal full-time in dienst treden als coach van de O21 en daarnaast de cursus UEFA pro-licentie bij de KNVB volgen. Voor deze cursus blijft hij als parttime assistent verbonden aan het eerste elftal.

Robbie Servais is momenteel al trainer van de O21 maar combineert zijn werkzaamheden nu nog met die van assistent-trainer van MVV1, waar hij samen met Darije Kalezic en Regillio Vrede de trainersstaf vormt.

De Maastrichtenaar is blij met zijn contract: “Dit past precies bij mijn ontwikkeling, mijn volgende stap. En dan ook nog bij mijn eigen club”, zegt Servais die in zijn jeugd alle teams van MVV als speler heeft doorlopen tot en met het C-team. Hij is nu in De Geusselt als assistent-trainer bezig aan zijn tweede seizoen. In beide seizoenen combineerde hij dit werk met het trainerschap van het hoogste jeugdteam. Servais: “Het is mooi dat ik meer aandacht kan besteden aan de o21. Door de aanstaande opwaardering van de jeugdopleiding wordt deze job aantrekkelijker, maar minstens zo belangrijk is de ondersteuning van MVV bij het volgen van de cursus coach betaald voetbal. Dit is voor mij een cruciale stap in mijn ontwikkeling naar een zelfstandig hoofdtrainerschap in het betaalde voetbal."

Voordat Servais naar MVV kwam was hij als trainer actief in Azië. Daar was hij onder meer trainer bij Singapore O23 en later trainer van Singapore O19. Tijdens het WK in 2018 was hij bij Australië assistent van Bert van Marwijk om vervolgens zelfstandig interim bondscoach te worden bij Brunei. Dit was mogelijk omdat hij in Azië de cursus coach betaald voetbal met succes gevolgd had. Dit diploma wordt echter alleen in Azië erkend. Daarom start Servais binnenkort met de cursus coach betaald voetbal in Zeist.

Strategische Business Partners