logo Willem II

Willem II

MVV verdient meer tegen GA Eagles

Vrijdag 09 augustus 2019

In de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen heeft MVV Maastricht nipt verloren (3-2) van GA Eagles. Voor de vechtende Maastrichtenaren had er in Deventer zeker meer ingezeten. In de slotseconde van de blessuretijd had nieuwkomer Gavin Vlijter zelfs de gelijkmaker op zijn voet. Maar helaas, het mocht niet zo zijn.

In de eerste minuten van de nieuwe Keuken Kampioen-competitie moest MVV alle zeilen bijzetten om tegenstander GA Eagles af te remmen. Ondanks dit overwicht waren de eerste twee kansen van de wedstrijd voor de Maastrichtenaren. Echter werd Joeri Schroijen in de tiende minuut in kansrijke positie op het laatste moment net niet op maat bediend, een Deventer-teen voorkwam zijn succes. Een minuut later had Holtby de bal op de voet maar ook zijn inzet ging net naast. GA Eagles bleef de druk opvoeren maar MVV hield knap stand. Het was in de 15e minuut dat Koen Kostons een afstandsschot in tweede instantie in het doel wist te werken. Hij stond echter volgens de man in het zwart buitenspel. Twee minuten later was Anthony van den Hurk wel succesvol. MVV wist een slecht uitverdedigende bal op het middenveld te bemachtigen waarna de MVV-spits oprukte naar het doel. Hij kapte zijn tegenstander uit en liet de doelman geen kans: 0-1.
GA Eagles bleef flink druk zetten, MVV zakte in en het overwicht van de ploeg uit Overijssel resulteerde uiteindelijk in de 26e  minuut in de verdiende gelijkmaker:  In het strafschopgebied viel de bal plots voor de voeten van Navratil die snel in de draai uithaalde en doelman Deusings van ongeveer 12 meter geen kans liet: 2-1. Een dapper vechtend MVV had problemen met het sterke middenveld van de tegenstander, waarbij diverse voormalige eredivisie-spelers hun competitiedebuut voor GA Eagles maakten. MVV hield stand op zoek naar rust en de thee. De thuisclub werkte echter niet mee. De thee zou uiteindelijk flink bitter smaken. Een voorzet werd voor het doel gekopt waar een geheel vrijstaande Rabillard van dichtbij de bal mocht intikken: 2-1.
Direct na rust ontsnapte MVV aan een snelle 3-1. De Fransman Rabillard kreeg een opgelegde kans maar hij weigerde de trekker over te halen en schoot deze honderd procent kans over. MVV bleef meer dan moedig tegenstand bieden in deze meer dan aantrekkelijke wedstrijd. De Maastrichtenaren bleven ook loeren om de slordigheden van de  tegenstander af te straffen. MVV kreeg meer grip op de wedstrijd maar plotseling verslikte Luc Mares zich in een bal, hij kopte onder een lange bal door, Rabillard zei ‘merci’ en rondde het hem geboden buitenkansje in de 54e minuut dankbaar af: 3-1. MVV ging meer naar voren spelen en in de 63e minuut was er een mooi schot van Joshua Holtby. Zijn kromme bal werd echter ternauwernood door de GA Eagles-goalie uit het doel geslagen. Even later leek er meer victorie voor Koen Kostons weggelegd. Een keihard schot van hem  leek op weg naar de kruising. Alleen verdween de bal een paar centimeter over deze kruising. Een minuut later leek Anthony van den Hurk zijn tweede van de avond op het scorebord te zetten. Echter met kunst-en-vliegwerk en vooral geluk, hield doelman Verhulst de bal uit het doel. MVV bleef moedig de aanval zoeken en werd in de 75e minuut beloond. Opnieuw Van den Hurk was het dat MVV terug in de wedstrijd bracht. Met zijn hoofd knikte hij een voorzet op maat van Joshua Holtby koelbloedig binnen: 3-2. De bijna 9.500 toeschouwers kregen een mooie slotfase want MVV ging op zoek naar de gelijkmaker en dus de aanval waardoor GA Eagles op de counter loerde en enkele kansen kreeg. De gelijkmaker had uiteindelijk Gavin Vlijter op zijn voet. In blessuretijd leek hij vanaf vijf meter de bal in het GA Eagles-doel te tikken. Leek, want de bal sprong ongelukkig weg.
MVV speelt vrijdag 16 augustus in eigen Geusselt-stadion tegen De Graafschap. Aanvang: 20.00 uur.

Opstelling MVV: Gilles Deusings, Shermar Martina, Natanael Frenoy Luc Mares, Shermaine Martina (74. Gavin Vlijter), Jerome Deom (80. Nino Everaers), Koen Kostons, Pieter Nys, Joshua Holtby, Anthony van den Hurk, Joeri Schroijen. Scheidsrechter Dieperink. Toeschouwers: 9.500. Scoreverloop: 17. Anthony van den Hurk 0-1, 26. Navratil 1-1, 41. Rabillard 2-1, 54. Rabillard 3-1, 75. Anthony van den Hurk 3-2. Gele kaart: Pieter Nys (MVV).