25 september
21:00
logo MVV Maastricht

MVV Maastricht

VS
logo FC Oss

TOP Oss

MVV treft zondag Go Ahead Eagles

voetbal

MVV treft zondag Go Ahead Eagles

Vrijdag 14 februari 2020

Daar waar het in uitwedstrijden vaak aan net dat greintje geluk ontbreekt om een goed resultaat in de wacht te slepen, heeft MVV Maastricht in eigen Geusselt inmiddels een indrukwekkende serie neergezet. Liefst acht keer op rij werd er niet verloren. Het laatste verlies dateert van september 2019, toen werd er met 4-1 verloren van Jong Ajax. Zondagmiddag om 14.30 uur gaat MVV de strijd in eigen huis aan met Go Ahead Eagles. De wedstrijd is naar zondag verplaatst omdat de Eagles donderdag nog het bekerduel tegen FC Utrecht (1-4) speelde. Trainer Fuat Usta kan zondag over een vrijwel fitte selectie beschikken. Alleen Facundo Bonifazi en Urho Nissilä zijn niet van de partij.

Fuat Usta ziet dat zijn team de flinke vorderingen maakt. “In de eerste wedstrijden van deze competitie zie je dat je enkele keren echt de mindere was. Maar kijk nu eens. Zelfs tegen de sterkste tegenstander blijft het 90 minuten lang een wedstrijd. De jongens vinden elkaar beter en scoren makkelijker. Nu moeten we dat omzetten in resultaten.”

MVV heeft in ruim drie weken tijd zo ongeveer alle kampioenskandidaten op het voetbalmenu staan. Cambuur (2-1 verlies), De Graafschap (3-2 verlies) en nu dus GA Eagles.  De ploeg uit Deventer kan zich in de race om de titel én de periodetitel geen puntverlies permitteren en zal in Maastricht tot het uiterste gaan om de drie punten mee huiswaarts te nemen. Is de wedstrijd van donderdag van GA Eagles tegen FC Utrecht een voor- of nadeel zondag? “GA Eagles is een fysiek sterke ploeg. Een goed team. Natuurlijk was het duel tegen Utrecht pittig. Maar er zitten zondag alweer een paar dagen tussen het bekerduel in”, zegt trainer Fuat Usta. “Wij gaan sowieso uit van onze eigen kwaliteiten. We moeten direct scherp beginnen en bij de les zijn. Druk naar voren uitoefenen.” 

Op 9 augustus 2019 troffen beide teams elkaar de eerste keer deze lopende competitie. GA Eagles won toen in de Adelaarshorst nipt met 3-2. Anthony van den Hurk tekende voor beide Maastrichtse treffers. 

GA Eagles behaalde in uitduels dit voetbalseizoen van de Keuken Kampioen Divisie zes keer de volle winst, speelde vier maal gelijk en verloor drie keer. De mooiste uitzege boekte de ploeg uit Deventer op 17 december van afgelopen jaar. Toen werd het bekerduel in Enschede van eredivisionist FC Twente met maar liefst 5-2 gewonnen.

De wedstrijd begint zondag om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Bijl. Hij floot MVV twee keer eerder in zijn loopbaan. Maart 2018 werd het onder zijn leiding in Waalwijk tegen RKC 1-1. En in Maastricht – precies een jaar geleden - was hij de spelleider tijdens MVV-Jong FC Utrecht (4-2).  Dit jaar floot Bijl 19 duels. In deze wedstrijden gaf hij 76 keer geel, één keer direct rood. Een gemiddelde dus van vier gele kaarten per wedstrijd. In de Keuken Kampioen Divisie gaf Bijl dit seizoen in 14 duels 51 gele kaarten en kende hij 6 strafschoppen toe.

Misschien ook interessant

Sterrendragers