05 maart
18:45

Jong FC Utrecht

VS
logo MVV Maastricht

MVV Maastricht

MVV treft fit De Graafschap

voetbal

MVV treft fit De Graafschap

Vrijdag 12 februari 2021

In Doetinchem wacht zaterdag om 14.15 uur De Graafschap op MVV Maastricht. De nummer twee van de Keuken Kampioen Divisie kan zich geen puntenverlies permitteren en gaat dan ook maar voor 1 ding: de drie punten. MVV reist naar de Superboeren zonder de geblesseerden Kai Bösing, Thomas van Bommel, Timo Stavitski, Koen Kostons en Matteo Waem. De Graafschap kent geen afwezigen.

De wedstrijd op de Vijverberg zal sowieso doorgang kunnen vinden. De club uit Gelderland beschikt over veldverwarming, die de hele week al op volle toeren draait.

Vlak voor Kerstmis speelden beide ploegen in De Geusselt al een vermakelijke wedstrijd. De Maastrichtenaren deden tegen de promotiekandidaat uit Doetinchem in grote delen van de wedstrijd niet onder. Sterker nog, MVV was lange tijd op zoek naar de winnende treffer. Vlak voor het einde van de wedstrijd was het echter niet MVV dat de bal in het vijandelijke net wist te mikken maar De Graafschap: 2-3. Voor Sven Blummel wordt het een speciale wedstrijd. Net vertrokken uit Doetinchem en nu alweer in een vertrouwde omgeving spelen. “Leuk om de mannen weer te zien. Maar ze weten, ik ben topsporter en ik speel nu voor MVV. Dus ik zal er ook vol voor gaan.”

“De Graafschap heeft een mooie serie achter de rug”, kijkt trainer Darije Kalezic vooruit. En hij heeft gelijk. De Superboeren wonnen in 2021 zes van de zeven wedstrijden. De laatste vijf wedstrijden werden gewonnen. “Ze willen alles in eigen hand houden wat promotie naar de eredivisie betreft”, zegt Darije die dus ook bij een oude bekende op bezoek gaat. Het is immers de Maastrichtse oefenmeester die in 2010 promoveerde met De Graafschap. Een seizoen later eindigde hij in de eredivisie als veertiende. Terug naar 2021. Kalezic: “Ik verwacht dat De Graafschap hun favorietenrol vanaf de eerste minuut op zich wil nemen. Wij moeten ons zo goed mogelijk wapenen en juist vanuit onze kwaliteiten en mogelijkheden daar iets tegenover zetten. Ondanks het krachtverschil gaan wij met vertrouwen naar Doetinchem. Want wij hebben van de laatste vier wedstrijden slechts één verloren (Cambuur, red.) Wel is het zo dat we ons deze week niet optimaal hebben kunnen voorbereiden. Door de sneeuw op het veld, konden we er niet trainen en waren we op de zaal aangewezen.”

De wedstrijd zaterdag begint om 14.15 uur en is live te volgen via ESPN, L1 Radio en MVV-twitter.

December 2020, Deom in gevecht om de bal tegen De Graafschap.

Misschien ook interessant

Strategische Business Partners