26 april
20:00
logo De Graafschap

De Graafschap

VS
logo MVV Maastricht

MVV Maastricht

MVV treft in laatste duel 2019 op stug Helmond Sport

voetbal

MVV treft in laatste duel 2019 op stug Helmond Sport

Donderdag 19 december 2019

Met het duel tegen Helmond Sport begint vrijdagavond deel twee van de Keuken Kampioen Divisie jaargang 2019-2020. Het wordt een duel tussen twee teams die voor de start van de competitie er meer van verwacht en gehoopt hadden. Immers staat MVV Maastricht gedeeld zestiende, de Brabanders negentiende. In het twintigste duel van het seizoen ontbreken bij MVV de geschorste Jerome Deom en de geblesseerde Marnick Vermijl.

“We willen het jaar met een zege afsluiten”, zegt trainer Fuat Usta strijdvaardig. “Dit kan een positieve ‘boost’ geven naar 2020 waar al snel het duel tegen Roda JC op het programma staat.” Ondanks de tegenvallende resultaten blijft de spelersgroep gemotiveerd op trainingen en in de wedstrijden. “Als je de wedstrijden bekijkt en de positie op de ranglijst ziet, komt dit niet met elkaar overeen. Het zit gewoon even tegen. Je merkt aan de jongens dat ze er alles aan willen doen om het tij te keren. Ze blijven strijdbaar en gemotiveerd.”



 

Eerder dit seizoen verloor MVV in Helmond met 3-1. Dit nadat MVV lange tijd heerste maar de scheidsrechter plots uit het niets Shermar Martina een rode kaart – die later ook geseponeerd werd - voor zijn neus hield. Toen kantelde de wedstrijd. Usta: “We heersten in Helmond op alle fronten en dan krijg je en een rode kaart en een onbegrijpelijke strafschop tegen.” De laatste keer dat beide ploegen elkaar in Maastricht troffen was op 25 januari van dit jaar. Toen won MVV overtuigend met 3-0 met onder meer doelpunten van Joeri Schroijen en Anthony van den Hurk. “Ik verwacht vrijdag dat Helmond Sport – een stugge ploeg - ons het spel wil laten maken en vervolgens snel in de omschakeling wil toeslaan.”

Aan het einde van een kalenderjaar is het ook even tijd om sportief terug te kijken op 2019.. MVV speelde in totaal 38 wedstrijden in competitieverband. Er werd 11 keer gewonnen, 11 keer gelijkgespeeld en 16 maal verloren. In totaal scoorden de Maastrichtenaren 48 keer en moest de doelman 65 doelpunten incasseren.
Wat de statistieken voor de tegenstander van vrijdagavond betreft:
Helmond Sport heeft in de lopend competitie 3 keer weten te winnen en werd er elf maal verloren. De resterende vijf duels eindigden in een remise. Het doelsaldo van de ploeg van trainer Wil Boesen bedraagt 21 voor en 43 tegen.

De wedstrijd in De Geusselt begint om 20.00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Nagtegaal.

 

Misschien ook interessant

Strategische Business Partners