13 augustus
20:00
logo MVV Maastricht

MVV Maastricht

VS
logo De Graafschap

De Graafschap

MVV toont veerkracht in Velsen

voetbal

MVV toont veerkracht in Velsen

Maandag 14 september 2020

Een gestolen overwinning? Zeker weten. Maar die smaken misschien nog wel het zoetst van allemaal. Na het knappe gelijkspel in Almere en de afstraffing tegen Cambuur Leeuwarden toonden de Sterrendragers veerkracht in Velsen.Telstar moest in de slotminuten het hoofd buigen: 1-2. 

Een geluidsbox siert het middenpad van ‘Us Spelersbus’. Daarachter een swingende Thibaut van Acker en Kai Heerings. Het Instagram-filmpje van Van Acker verraadde al enigszins de sfeer in de bus op de terugreis naar Maastricht. “Ja, het was erg gezellig”, zegt de aanvoerder. “Beetje muziek, lekker ontspannen. De sfeer was prima.” Van Acker kijkt maandagmiddag tevreden terug op de wedstrijd tegen Telstar. In een nieuw systeem (5-3-2 bij balverlies, 3-5-2 bij balbezit) speelde MVV vooral een goede eerste helft. Van Acker: “Toen wisten we de bal in de ploeg te houden en hadden we rust in ons spel. Daarnaast stonden we goed, omdat we ons hadden ingesteld op het 3-5-3-systeem van Telstar. De 0-1 vlak voor rust (strafschop Jelle Duin) gaf een extra goed gevoel.”

In de tweede helft kwam MVV zwaar onder druk te staan. Nadat Bill Lathouwers knap een (onterechte) strafschop van Glynor Plet pareerde, stond diezelfde Plet niet veel later alsnog aan het kanon: 1-1. MVV werd teruggedrongen en kwam er nauwelijks nog uit. Van Acker: “We verloren de bal veel te snel, en wonnen ook bijna geen duels meer. Dan word je teruggedrongen. Maar we zijn blijven strijden voor dat ene punt. Dat we vlak voor tijd na een snelle counter via Joeri en Koen op 1-2 kwamen, was extra mooi. Gestolen overwinning ja, maar daar zul je mij niet over horen.”

Van Acker is lovend over de veerkracht van de ploeg. Na de afstraffing tegen Cambuur Leeuwarden was het zaak snel vertrouwen te winnen. “We hebben de beelden bekeken en veel gepraat. Alles is in de groep gegooid, en daar hebben we echt van geleerd. Dat we dan als ploeg inclusief de invallers en wisselspelers de veerkracht en mentaliteit tonen en drie punten halen, is een compliment waard.” En dat bovendien in een voor MVV nieuw systeem. In de voorbereiding werd vooral geoefend op 4-3-3. Captain Van Acker: “We kunnen dus onze opstelling en speelwijze aanpassen als de wedstrijd daar om vraagt. Dat is ook positief.” Hij plakt er echter meteen realisme aan vast: “Nu moeten we met de voetjes op de grond blijven, en vooral gaan bekijken waarom de tweede helft minder ging. Blijven leren en dan op naar FC den Bosch. 

Opstelling MVV: Lathouwers; Swanson (69. Waem), Shermar Martina (86. Zeegers), Mares, Heerings, Salaswia; Déom, Van Acker, Kostons; Duin (86. Stavitski) en Mickels (75. Schroijen)

Misschien ook interessant

Strategische Business Partners