30 september
20:00
logo MVV Maastricht

MVV Maastricht

VS
logo Willem II

Willem II

MVV schiet SV Meerssen te hulp

voetbal

MVV schiet SV Meerssen te hulp

Donderdag 20 augustus 2020

MVV Maastricht schiet SV Meerssen te hulp. De buurvereniging die recent zwaar gedupeerd werd door een brand in de kantine krijgt stadion De Geusselt ter beschikking voor de derby tegen EHC/Heuts uit Hoensbroek op zondag 27 september, aanvang is 14.30 uur

De opbrengst van de kaartverkoop (uiteraard gebonden aan de coronarichtlijnen) en de opbrengst van de horeca deze dag is voor SV Meerssen.

Het initiatief voor de hulpactie kwam van MVV-voorzitter Marcel Jöris en algemeen directeur Erik Noor. “SV Meerssen is in het hart getroffen door de kantinebrand. We zijn meteen gaan kijken hoe we de club zouden kunnen helpen”, zegt Noor. “Door corona is bijvoorbeeld een collecte bij een thuiswedstrijd van MVV lastig en daarom zijn we op dit idee uitgekomen.”

Bij de derby SV Meerssen – EHC/Heuts stelt MVV 350 kaarten beschikbaar voor de hoofdtribune, de overige tribunes blijven gesloten. Daarnaast mag SV Meerssen 80 mensen ontvangen in de businessclub. MVV bekijkt of er nog een cateringpunt in het stadion geopend kan worden voor de supporters van beide clubs. Noor: “Wij regelen stewards, kaarten en horecapersoneel, SV Meerssen hoeft de kaarten enkel te verkopen. De opbrengst komt geheel ten goede voor Sv Meerssen ter ondersteuning van de wederopbouw van hun sportkantine.

Daarmee hopen we als MVV Maastricht onze buurvereniging een hart onder de riem te steken.” Wanneer de kaartverkoop start en hoe de kaarten verkregen kunnen worden, zal op een later moment bekend worden gemaakt.

Jack Franssen van SV Meerssen laat weten blij te zijn met de hartverwarmende reacties uit het hele land: “Vancollega-verenigingen, van particulieren, bedrijfsleven, collectes bij sportwedstrijden en niet te vergeten de eigen leden en supporters. Dan zie je weer dat sport verbroedert en verbindt.”  Hij geeft aan dat SV Meerssen ‘onwijs dankbaar is voor alle vormen van steun’: “Zonder deze steun zou de toekomst er een stuk somberder uitzien, maar samen gaan we er de schouders onder zetten en komen we hier sterker uit!”

Ook voor de actie van MVV heeft SV Meerssen lovende woorden: “Een prachtig gebaar. We kijken uit naar een mooie voetbalzondag in De Geusselt. We roepen alle Limburgse voetbalfans op te komen kijken naar een mooie derby, en daarmee meteen SV Meerssen te steunen.”

Misschien ook interessant

Strategische Business Partners