20 april
18:45
logo MVV Maastricht

MVV Maastricht

VS
logo Willem II

Willem II

MVV sluit af tegen ontketend FC Den Bosch

voetbal

MVV sluit af tegen ontketend FC Den Bosch

Dinsdag 11 mei 2021

Een vreemd voetbalseizoen wordt woensdag 12 mei helemaal in stijl afgesloten. Terwijl de vorige wedstrijd nog enkele honderden supporters in De Geusselt welkom waren, is het stadion nu weer verplicht hermetisch op slot. Om 20.00 uur is in Maastricht de aftrap, FC Den Bosch is de laatste gast van het seizoen 2020-2021. MVV moet het doen zonder Ousamma Zamouri, Shermar Martina, Kursad Surmeli en Timo Stavitski.

FC Den Bosch won vijf van de laatste zes ontmoetingen met MVV Maastricht en hield in deze reeks drie keer de nul. MVV Maastricht kwam in de laatste zes thuiswedstrijden telkens tot minstens twee doelpunten, de laatste langere reeks dateert van 1983. Toen presteerde MVV dat tien keer achtereenvolgend.

FC Den Bosch lijkt de laatste wedstrijden ontketend. In de laatste vijf wedstrijden scoorde de formatie van trainer Jack de Gier liefst 20 keer, een gemiddelde van vier doelpunten per wedstrijd. Absolute uitschieter viel dik twee weken geleden te noteren. De ploeg uit de hertogstad  won in eigen stadion met maar liefst 7-0 van Roda JC. “Met de komst van de nieuwe trainer is er nieuw elan in de ploeg gekomen”, constateert ook trainer Darije Kalezic. “Ze zijn agressiever gaan spelen, veel drang naar voren. Dat resulteert ook in veel doelpunten.” Wat verwacht Kalezic van zijn mannen in het laatste duel? “Veel wilskracht om te presteren. Dezelfde wilskracht die ik samen met mijn staf heb om te presteren dat onze spelers dat op het veld ook tonen.”

MVV kan bij winst zelfs eindigen het linker rijtje. Daarvoor is men wel afhankelijk van de uitslagen van Helmond Sport (uit tegen De Graafschap) en Top Oss (thuis tegen Roda JC.

De wedstrijd in De Geusselt is woensdagavond rechtstreeks te volgen via L1 Radio, RTV Maastricht Radio en MVV-Twitter.

Sven Blummel speelt woensdag tegen zijn oude club FC Den Bosch.

Strategische Business Partners