logo Willem II

Willem II

Nabeschouwing MVV Maastricht - Almere City FC

Vrijdag 01 november 2019

De laatste minuten hadden het in zich. MVV boog letterlijk in de ‘dying seconds’ van de dertiende competitiewedstrijd een achterstand van 1-2 om in een zwaar bevochten 3-2 overwinning. Met twee doelpunten van Anthony van den Hurk en Joeri Schroijen (via een been van de tegenstander) eisten de Maastrichtenaren de verdiende punten voor zich op.

MVV proefde de nectar van het vijandelijke net al na elf minuten. Op aangeven van Thijmen Goppel manoeuvreerde Anthony van den Hurk zich uiteindelijk zodanig dat hij vernietigend kon uithalen: 1-0. Het was de beloning voor een MVV dat direct vanaf het eerste fluitsignaal tegenstander Almere City onder druk zette. MVV bleef het betere van het spel hebben en vooral via Joeri Schroijen was de thuisclub enkel malen dichtbij de tweede treffer. Zoals in de 31e minuut waar de linksbuiten het net wist te vinden, alleen helaas niet de binnenkant maar de buitenkant van het zijnet. Maar ook eerder al had de linksbuiten, die goed op dreef was, een goede kans. Ook toen lukte het net niet. Even verslapte de concentratie bij de formatie van trainer Fuat Usta maar MVV sloot steeds defensief goed bij waardoor de club uit Almere in het eerste bedrijf weinig ruimte werd gegund en geen enkele doelpuntrijke kans werd geboden.

Ook in de tweede helft begon MVV waar het in de eerste helft gebleven was: Almere werd dicht op de huid gezeten. Toch wisten de gasten zich een beetje los te wringen van de Maastrichtse greep. Zuur was dat in de 53e minuut het eerste best schot van Almere onhoudbaar in de MVV-kruising tot ontploffing kwam. Youri Loen mocht zijn naam onder dit ‘Sonntagsschuss’ zetten. MVV was duidelijk geschrokken van dit doelpunt en Almere kreeg meer zelfvertrouwen. Toch was de grootste kans vervolgens voor MVV.  Anthony van den Hurk kopte een hoekschop tegen de paal.  De wedstrijd leek dood te bloeden. Tot de 83e minuut. Niek Vossebelt kwam bij een hoekschop als wisselspeler in het veld en zijn eerste balcontact was meteen succesvol voor de invaller. Zonder dat hij er erg in had, viel de hoekschop op zijn scheenbeen en verdween tot ieders verbazing de bal in het Maastrichtse doel: 1-2. MVV ging niet bij de pakken neerzitten en bleef de aanval zoeken. Het geloof in eigen zaak bracht uiteindelijk resultaat. In de laatste minuten sloeg MVV hard toe. Vlak voor tijd werd Joeri Schroijen binnen de lijnen in de rug geduwd: strafschop! Anthony van den Hurk eiste de bal op en schoof het leer vanaf 11 meter onberispelijk binnen 2-2. Daar waar MVV het de laatste tijd aan ontbrak, een beetje geluk, hadden de Maastrichtenaren in blessuretijd deze keer nu wel. Joeri Schroijen zocht de achterlijn 50 seconden voor het eindsignaal op, trok de bal voor en via de voet van Bensabouw eindigde de bal in het net van Almere 3-2. “We hebben alles gegeven. En nu hadden we een keer wel het geluk dat het dubbeltje onze kant op viel”, zei Joeri Schroijen tevreden onderuit gezakt in de kleedkamer. “Ik kan nu dit weekeinde wel lekker ontspannen op de bank liggen zonder me te ergeren. Dit is wat we nodig hadden:  een zege en drie punten.  Ik ben blij voor het team en voor onze staf.” Was het een strafschop? “Hij duwde me hard in de rug waardoor ik ten val kwam. In mijn ogen was het een strafschop.”  En wat gebeurde vlak voor tijd? “Ik zocht met mijn laatste kracht de achterlijn op. Ik dacht dit moet de winnende worden. Ik trok de bal voor en de bal verdween via een Almere-been in het doel. Mooi toch.”

Aanvoerder Anthony van den Hurk vond het een mooie overwinning. “De manier waarop we winnen geeft vertrouwen voor de komende tijd. Dit is wat we nodig hadden.” Wie Anthony van den Hurk op de trainingen aan het werk ziet, ziet hem ook altijd strafschoppen nemen. “Dat klopt. Altijd neem ik er een paar. Ook gisteren weer. In de wedstrijd kijken we dan of Joeri of ik de strafschop wil nemen. Ik voelde dat het goed zat en ging dan ook achter de bal staan. Er stond wel flinke druk op, dat wel. Maar ik schoot hem lekker binnen.”

Opstelling MVV: Nigel Betrams, Marnick Vermijl (45. Natanaël Frenoy), Thibaut van Acker, Shermar Martina, Raoul Last, Joshua Holtby, Koen Kostons, Jerome Déom (90. Luc. Mares), Thijmen Gobbel (79. Nino Everaers) Anthony van den Hurk, Joeri Schroijen. Scheidsrechter: Van der Laan. Gele kaart: Bensabouh, Harrison, Meijers (allemaal Almere City FC). Toeschouwers 3.394.