05 augustus
20:00
logo MVV Maastricht

MVV Maastricht

VS

Nader te bepalen

MVV opent uit protest De Geusselt

voetbal

MVV opent uit protest De Geusselt

Woensdag 19 januari 2022

“MVV wil de stadionpoorten voor de derby MVV-VVV hoe dan ook opengooien. Niet om recalcitrant te zijn maar het is bittere noodzaak. Niet alleen uit sportief oogpunt, maar ook uit financiële urgentie. De spaarpotjes bij de voetbalclubs raken langzaam maar zeker leeg, Ook bij MVV”, laat de club weten en verwijst naar de gezamenlijke noodkreet die onlangs door alle clubs van de ere- en eerste divisie geuit is en waar een optelsom leert dat het gehele Nederlandse betaalde voetbal inmiddels al een schade lijdt van meer dan 100 miljoen euro.

“Vergeet niet dat in deze huidige lockdown de voetbalclubs de eerste getroffenen waren. Daar waar horeca en winkels 19 december op slot gingen, zijn de poorten voor onze supporters en sponsoren als sinds half november gedwongen hermetisch op slot. Het kabinet besloot namelijk in november al dat publiek drie weken (….)  lang niet welkom zou zijn bij alle sportwedstrijden. Het was een van de maatregelen om het aantal coronapatiënten terug te dringen en de druk op de ziekenhuizen te verlichten. Nu we al weken zien dat omikron minder gevaarlijk is, het merendeel van Nederland en gevaccineerd én geboosterd is, willen en vooral kunnen we niet langer wachten. Voor velen is voetbal een passie en op deze manier ontneem je onze trouwe supporters hun grootste hobby. Daarbij is betaald voetbal niet gemaakt om voor lege tribunes te spelen. Ook richting onze sponsors willen we nu stappen maken. Zij hebben veel vertrouwen in MVV, zelfs in deze moeilijke corona-tijd blijven ze de club – net als onze supporters - onverminderd steunen. En dat mag ook beloond en gewaardeerd worden. Daarom ook laten we alle MVV-supporters die een kaartje voor de derby MVV-Roda JC hadden, krijgen nu gratis toegang tot de derby MVV-VVV Venlo.

We gaan dus,wat de uitkomst van de volgende persconferentie ook moge zijn, hoe dan ook uit protest de poorten van De Geusselt openen als de wedstrijd tegen VVV Venlo op het programma staat (4 februari). Uit de Fieldlab-experimenten blijkt immers dat er tijdens voetbalwedstrijden de besmettingen nihil dus verwaarloosbaar zijn. We zullen natuurlijk – zoals we in het verleden ook al naar ieders tevredenheid gedaan hebben - de veiligheid van een ieder in de gaten houden en de RIVM-maatregelen toepassen.”

Het verzoek van MVV zal vrijdag behandeld en besproken worden in een overleg tussen burgemeesters van Betaalde Voetbal Organisaties-gemeenten. Dan worden ook de acties van alle 34 betaalde voetbal organisaties besproken,  die een weekend eerder op de planning staan.

Misschien ook interessant

Strategische Business Partners