28 februari
20:00
logo MVV Maastricht

MVV Maastricht

VS
logo FC Den Bosch

FC Den Bosch

MVV Maastricht opent seizoen in Deventer tegen sterk Go Ahead Eagles

voetbal

MVV Maastricht opent seizoen in Deventer tegen sterk Go Ahead Eagles

Donderdag 08 augustus 2019

MVV Maastricht reist vrijdag naar Deventer af waar de opening van het nieuwe Keuken Kampioen Divisie-seizoen tegen de plaatselijke Go Ahead Eagles op het programma staat. De club van trainer Jack de Gier liep afgelopen voetbalseizoen in de laatste wedstrijd van de nacompetitie promotie op het nippertje mis. In Overijssel scoorde tegenstander RKC diep in blessuretijd (98e minuut).

MVV is al weken in voorbereiding op het nieuwe seizoen. Zo werden onder meer oefenwedstrijden gespeeld tegen Standard Luik (3-3), Lommel SK (1-1), Top Oss (1-0) en werd de reeks afgelopen week afgesloten met een kleine nederlaag tegen Al Ta’awoun uit Saoedi-Arabië (2-3).

MVV wil het dit seizoen beter tegen GA Eagles doen dan afgelopen jaargang. Toen werd ‘uit’ met 2-0 verloren en in eigen Geusselt-stadion met 2-1. Sowieso hebben de sterrendragers het vaker moeilijk tegen deze traditioneel sterke tegenstander. Van de laatste tien onderlinge duels ging slechts 1 maal de winst naar Maastricht en was drie maal een remise. Trainer Fuat Usta kan niets met deze statistieken. “Een nieuw seizoen, twee teams met de nodige nieuwe spelers, een nieuwe spirit”, zegt hij aan de vooravond van het pittige duel in Deventer. “GA Eagles zal weer meespelen om promotie. Maar ik kijk niet naar de tegenstander maar naar mijn eigen team.” Fuat Usta zag weliswaar afgelopen weken enkele nieuwe spelers naar De Geusselt komen maar weet ook dat hij kampt met drie blessuregevallen in zijn selectie. Zo liep nieuwkomer Enes Mahmutovic in de laatste oefenwedstrijd een stevige enkelblessure op en zal zeker nog zes weken vanaf de zijkant moeten toekijken. Tegen GA Eagles zijn ook Marnick Vermijl en Maxime Gunst niet van de partij.

Go Ahead Eagles sloot de voorbereidingen op het nieuwe seizoen afgelopen zaterdag af met een 0-0 tegen Konyaspor. Het was een saaie krachtmeting tegen de nummer acht uit Turkije waarbij De Gier tevreden was met zijn ploeg omdat de nul werd gehouden. De ploeg uit Deventer speelde tegen de Turken met wat waarschijnlijk ook de basiself tegen MVV zal zijn. Aanvoerder Jeroen Veldmate (achillespees) en Wout Droste ontbraken en zullen wellicht ook tegen MVV niet kunnen beginnen. 

“Ik verwacht een mooi gevuld stadion in Deventer”, zegt trainer Usta en hij vervolgt: “GA Eagles heeft veel kwaliteit wij ook. We kunnen spelend vanuit onze organisatie ze pijn doen. Ik heb dan ook vertrouwen in een goed resultaat.” 

Misschien ook interessant

Sterrendragers