logo De Graafschap

De Graafschap

MVV Maastricht wint in De Geusselt van TOP Oss

Vrijdag 26 juli 2019

Twee weken voor aanvang van de competitie heeft MVV Maastricht in eigen huis een nuttige oefenzege geboekt op Top Oss. Het doelpunt kwam op naam van aanvoerder Anthony van den Hurk. Zeer positief was dat de Maastrichtse defensie gedurende 90 minuten geen enkele grote kans weggaf.

In de basiself van MVV verschenen drie testspelers: Amadou Sylla, Urho Nissila en Jeroen Tesselaar.
Laatstgenoemde mocht zich ruim 70 minuten bewijzen. Hij komt uit voor Quick Boys, speelt als linkervleugelverdediger en kwam in het verleden onder meer uit voor Jong AZ, St. Mirren, De Graafschap en Hapoel Katamon.

MVV startte het oefenduel energiek met de bal snel en makkelijk rond te laten gaan. Top Oss, zesde in de ranglijst van afgelopen jaar en in de nacompetitie uitgeschakeld door de latere promovendus Sparta, kreeg moeilijk vat op de snelle wisselingen van de thuisclub. Pas na twintig minuten gingen de Brabanders zelf meer aandeel in het spel opeisen. De enige kans in het eerste halve uur kregen de toeschouwers in De Geusselt in de achtste minuut te zien. Anthony van den Hurk haalde de trekker echter niet nauwkeurig over. Dat deed in de 32e minuut ook Joeri Schroijen niet. Een voorzet op maat van Amadou Sylla schoot hij vanaf tien meter over. Een mooie counter vijf minuten later van MVV werd ook niet door de Maastrichtse voetballers op waarde geschat. Na een hoekschop ging Schroijen er over de as van het veld razendsnel vandoor. Hij bracht Tim Zeegers op de rand van het strafschopgebied prima in stelling. Zeegers besloot echter niet zelf uit te halen maar de bal terug op Schroijen te spelen. Nu zat er echter een been uit Oss tussen.

In de tweede helft opnieuw een naar voren gericht MVV. Na vijf minuten had dit ook al direct resultaat. Anthony van den Hurk kopte een afgemeten voorzet van Tim Zeegers achter de vergeefs vallende Oss-doelman Ronald Koeman junior: 1-0. Na een uur spelen een eerste kleine mogelijkheid voor Top Oss. Een vrije schop vanaf 25 meter van de voet van Rommens spatte via de vingers van doelman Gilles Deusings op de lat uit elkaar. Dit was het sein voor de gasten om meer druk naar voren te zetten. Alle Brabantse poging strandden echter vroegtijdig, mede door de stabiele defensie van MVV die geen enkele keer echt in de problemen kwam. De Maastrichtenaren bleven wel op de eigen kansen loeren en die kwamen er maar doelpunten vielen er aan beide zijden niet meer.

Opstelling MVV: Gilles Deusings, Enes Mahmutovic, Jeroen Tesselaar (72. Shermaine Martina), Luc Mares, Tim Zeegers (72. Joshua Holtby), Jerome Deom (80. Koen Kostons), Pieter Nys (80. Serhat Kot), Urho Nissila, Amadou Sylla (86. Nino Everaers), Joeri Schroijen, Anthony van den Hurk