09 augustus
20:00
logo MVV Maastricht

MVV Maastricht

VS

MVV Maastricht met herstart competitie over op recyclebare plastic bekers

MVV Maastricht met herstart competitie over op recyclebare plastic bekers

Maandag 15 januari 2024

Met de start van de tweede competitiehelft op vrijdag 19 januari, zal MVV Maastricht overstappen op recyclebare plastic bekers. Vanaf 1 januari is het verboden in Nederland om gebruik te maken van zogenaamde single-use plastic bekers zoals deze in het verleden werden gebruikt.

Bezoekers van Stadion de Geusselt zullen hier weinig van merken. Het drinken in het stadion zal net zoals eerder dit seizoen in een plastic beker worden geschonken. Deze plastic beker is van een andere soort plastic gemaakt, waardoor deze wel gerecycled kan worden. De enige verandering is dat bij de eerste aanschaf van een drankje een eenmalige* milieuheffing van twee euro betaald moet worden.

Wanneer je voor je volgende drankje gaat neem je de oude plastic beker mee en lever je deze in bij het cateringpunt. Je hoeft dan niet opnieuw een milieuheffing te betalen. Raak je je beker kwijt of is deze kapot? Dan zal je voor je volgende drankje wel weer een milieuheffing moeten betalen.

Hoef je even niks te drinken of verlaat je het stadion? Dan kan je de plastic beker inleveren bij het cateringpunt, waarna je een munt krijgt. Aan het einde van de wedstrijd kan je de beker ook inleveren bij de opwaardeerstations of bij een aantal stewards die bij de uitgang staan. Deze munt kan je de volgende keer gebruiken om de plastic beker weer te krijgen. Zo betaal je eenmalig twee euro milieuheffing en hoef je (als je zuinig bent met de beker) niet opnieuw twee euro te betalen. Plastic bekers die kapot zijn of op de grond hebben gelegen kunnen niet worden gerecycled en kunnen zodoende ook niet worden ingeleverd.

In onderstaand overzicht is nog een keer te lezen hoe het recyclesysteem in elkaar steekt. Ook bij de cateringpunten zal dit worden aangegeven om onduidelijkheden te voorkomen.

Misschien ook interessant

Strategische Business Partners