23 juli
19:00
Geuldal

Geuldal

VS
logo MVV Maastricht

MVV Maastricht

MVV legt toptalent Rayan Buifrahi vast

MVV legt toptalent Rayan Buifrahi vast

Vrijdag 02 juni 2023

MVV heeft de 18-jarige Rayan Buifrahi weten vast te leggen. Hij tekende vandaag in Maastricht een contract voor twee seizoenen, plus nog eens een optie voor nog een extra jaar. De bij topclubs felbegeerde Buifrahi speelde afgelopen seizoen bij de Beloften van KV Oostende en is er topscorer met 25 doelpunten en 17 assists.

Klik HIER voor onze introductievideo. 

Veel topclubs uit de Belgische eredivisie zaten achter Buifrahi aan. Uiteindelijk koos hij voor MVV. “Hij kon inderdaad naar Belgische topclubs maar komt naar De Geusselt vanwege het feit dat we hier een echte ontwikkelclub zijn. Dat hebben we afgelopen seizoen ook duidelijk laten zien”, zegt technisch manager Ronny van Geneugden.

Buifrahi bezocht al enkele thuiswedstrijden van MVV. “Ik was direct onder de indruk van de sfeer op de club en in het stadion”, zegt Rayan die op de posities 10 en 11 het beste uit de voeten kan. “Ook de speelwijze van MVV, het combinatievoetbal, spreekt mij enorm aan”, verklaart de 1.70 meter metende Buifrahi.

Bij RSC Anderlecht werd Buifrahi weggeplukt door Club Brugge dat hem vervolgens naar KV Oostende zag vertrekken. Nu komt de op 13 maart 2005 geboren Buifrahi naar Maastricht. “Het is een jong veelbelovend talent dat zich hier verder kan ontwikkelen. Buifrahi heeft onder meer een prima voetbalinzicht en een goede traptechniek”, aldus Ronny van Geneugden.

Veer Zien MVV droeg financieel bij aan de komst van de Belg. “Een van onze donateursdoelen is versterking van de selectie. We hebben al eerder bijgedragen aan de contractverlenging van Marko Kleinen, we zijn blij dat we nu bij de komst van Buifrahi opnieuw financieel kunnen ondersteunen”, zegt Guido Vanderbroeck namens VZM.

Misschien ook interessant

Strategische Business Partners