20:00

NAC Breda

MVV legt goede wedstrijd op de mat tegen Spouwen Mopertingen (7-0)

Zaterdag 20 juli 2019

Met een 7-0 overwinning op Spouwen Mopertingen heeft MVV Maastricht op zaterdag 20 juli in de eigen Geusselt laten zien dat er voetbal in het elftal zit. Spouwen, dat op het 4e niveau van Belgie uitkomt, kwam er niet aan te pas in de 90 minuten die de wedstrijd duurde.

Bij de Belgische ploeg verschenen een aantal bekende gezichten aan de aftrap. Hawbir Moustafa, Zev van Melick en Di Livio Jungschleger droegen het geel-zwart van de tegenstander van vanavond. Zij konden echter niet voorkomen dat het na 11 minuten al 2-0 was voor hun voormalige club. Een stagespeler, genaamd Uhro Nissilä, kreeg het op zijn heupen en kopte eerst de 1-0 tegen de touwen, waarna hij vijf minuten later ook nog eens de 2-0 binnen schoot. De Fin, afkomstig van Zulte Waregem in België, liet even later wederom van zich spreken. Hij teisterde de paal met een welbekeken vrije trap. Verder dan 2-0 kwam MVV Maastricht in het eerste bedrijf echter niet meer.

Na rust vielen de doelpunten nog nét iets gemakkelijker. De tegenstander, die pas één week in training was, kon het zichtbaar niet de hele wedstrijd meer bijbenen. Daardoor kreeg MVV Maastricht meer ruimte om te voetballen en met jongens als Joshua Holtby en Serhat Kot op het middenveld, lukte dat aardig. Kot wist na 10 minuten in het tweede bedrijf de ingevallen Raoul Last te bereiken, die op zijn beurt de bal panklaar legde voor de inglijdende Koen Kostons: 3-0. Daarna ging het snel: wederom Uhro Nissilä, andermaal Koen Kostons en een andere tester, Amadou Sylla tekende voor de 4-0, 5-0 en 6-0. Het laatste doelpunt kwam op naam van 'kind van de club' Nino Everaers. Hij werd door Joshua Holtby vakkundig vrij voor keeper Grootaers gezet en rondde beheerst af: 7-0.

De eerstvolgende oefenwedstrijd speelt MVV Maastricht wederom in Stadion de Geusselt. Dan is mede Keuken Kampioen Divisionist TOP Oss de tegenstander. De wedstrijd wordt vrijdag 26 juli gespeeld en begint om 19.00 uur.