20:00

NAC Breda

MVV in vesting Geusselt ook te sterk voor Almere City

Zondag 20 november 2022

Hoe zou MVV zich herstellen van de zeperd tegen Jong FC Utrecht? Het antwoord was: uitstekend. De hard knokkende Sterrendragers klopten achtervolger Almere City op karakter met 1-0.

Stadion de Geusselt kan bijna worden opgenomen in het rijke vestingverleden van Maastricht. De rood-witte thuishaven maakt dit seizoen immers magische krachten los. Ook Almere City, toch niet de minste tegenstander, wist de code van De Geusselt niet te kraken. Dat kwam ditmaal door een keihard knokkend MVV. De ploeg streed voor elke kunstgrasspriet, en voetbalde ook weer stukken beter dan tegen Jong FC Utrecht. In de eerste minuut leidde dat al bijna tot de openingstreffer. Rein Van Helden, samen met Lars Schenk uitblinkend gisteren, knikte net naast. Tien minuten later had Koen Kostons de score moeten openen maar keeper Nordin Bakker was sterker in een rechtstreeks duel.

Het spel golfde heerlijk op en neer, en ook Almere wist enkele keren gevaarlijk te worden, zonder Romain Matthys echt te testen overigens. Nadat de warrig leidende scheidsrechter Van der Graaf MVV een penalty onthield na een zuivere overtreding van doelman Bakker op Ruben van Bommel leek 0-0 een logische ruststand. Leek, want MVV scoorde toch nog. Kostons gaf de bal perfect op maat op Ruben van Bommel, die niet kon missen.

Na rust eenzelfde spelbeeld. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd en zo ontspon zich een alleraardigst voetbalgevecht. Almere kreeg iets meer grip op de wedstrijd, al had opnieuw Kostons de 2-0 op de schoen alleen voor de doelman. MVV verdedigde geconcentreerd en gaf nauwelijks echte kansen weg. Een vrije trap van Almere in de slotminuut op de rand van de 16 deed de Geusselt nog sidderen, maar de trap van Hilterman ging over. Omdat Jarne Steuckers en Sven Blummel de wedstrijd niet in het slot wisten te gooien, bleef de wedstrijd ongemeen spannend. Met opnieuw een fanatieke en sfeervolle Angel-Side achter zich wist MVV  de winst over de streep te trekken. Een belangrijke zege, want de ploeg van Verberne houdt de achtervolgers Eindhoven en Almere op enige afstand.

De twee weken winterstop geven de ploeg tijd om te herstellen. Dat gebeurt onder andere op een trip naar Turkije. Na de zege van vandaag zal MVV in elk geval met een goed gevoel het vliegtuig in stappen.

MVV-Almere City 1-0 (1-0) 43. Ruben van Bommel 1-0. Geel: Ruben van Bommel, Marko Kleinen, Koen Kostons en Rein van Helden.

MVV: Romain Matthys, Leroy Labylle, Rein van Helden, Matteo Waem, Lars Schenk, Nicky Souren, Jarne Steuckers, Marko Kleinen (82. Thomas van Bommel), Sven Blummel (90. Nabil El Basri), Koen Kostons en Ruben van Bommel (72. Mart Remans)