03 mei
20:00

Jong AZ

VS
logo MVV Maastricht

MVV Maastricht

MVV heeft in Stephanie Booten nieuwe VC

MVV heeft in Stephanie Booten nieuwe VC

MVV heeft in Stephanie Booten nieuwe VC

Woensdag 13 december 2023

Sinds kort heeft MVV Maastricht een Veiligheids-coördinator (VC) in dienst, één van de nieuwe KNVB-eisen om een Betaald Voetbal-licentie te krijgen. In de persoon van Stephanie Booten hebben de Maastrichtenaren een op het gebied van veiligheid gelauwerd iemand aangesteld. De 38-jarige Stephanie heeft namelijk al haar sporen ruimschoot verdiend bij de Belgische politie.

In Genk was Stephanie bij diverse teams actief. “Van interventie- tot camerateam, heel afwisselend allemaal.” De net over de Maastrichtse grens in Zutendaal geboren Booten vond het echter tijd voor iets anders. “Ik ben altijd enorm op Maastricht gericht, dus toen ik geattendeerd werd op de vacature bij MVV was ik direct enthousiast. Ook al omdat de mentaliteit hier in Nederland anders is dan in België. Ik ben nu enkele weken druk in de weer en ben nog steeds even enthousiast. Er komt veel, heel veel op mij af. Maar spijt van de overstap van politie naar mijn nieuwe job als VC heb ik geen moment. Ook allemaal een beetje vergelijkbaar met elkaar: eerst was ik verantwoordelijk voor de veiligheid op straat en nu in het stadion.”

Naast haar taken als VC is Stephanie Booten ook nog operationeel manager bij MVV. “Ik ben op alle fronten nog mijn weg binnen de club aan het zoeken. Ik wil ook eerst iedereen goed leren kennen. Van medewerker tot supporter.” Een van haar doelstellingen de komende tijd is het uitbreiden van het steward-team. “Ze moeten de aandacht krijgen die ze verdienen. Want vergeet niet, zonder stewards, geen wedstrijd! Daarnaast probeer ik MVV op het gebied van veiligheid terug op niveau te krijgen. Meer structuur en betere communicatie met iedereen. Daar hoort ook een goede band opbouwen met supporters bij. Dat we over en weer begrip voor elkaar kunnen opbrengen en weten waar we aan toe zijn. Aan mij zal het niet liggen, ik ben altijd eerlijk en duidelijk. En dat zal bij MVV niet veranderen.”

In de zoektocht naar een nieuwe veiligheidscoördinator is MVV Maastricht geholpen door detacheringbedrijf Brightech. Het bedrijf dat als shirtsponsor aan de MVV Academy is verbonden heeft geholpen in het opstellen van een duidelijk functieprofiel en het uitzetten van de vacature. MVV is zeer verheugd over de samenwerking met Brightech en zet haar diensten vaker in, zoals ook voor de vacature voor New Business Manager.

Misschien ook interessant

Strategische Business Partners