03 juli
19:00

SV Berg'28

VS
logo MVV Maastricht

MVV Maastricht

MVV heeft nieuwe algemeen directeur

MVV heeft nieuwe algemeen directeur

Maandag 22 mei 2023

MVV heeft groot nieuws te melden!!

Klik HIER en je komt het direct te weten 

Of lees verder:

Laura van Leeuwen wordt de nieuwe directeur van MVV Maastricht. De bijna 38-jarige Van Leeuwen zal in de 121-jarige historie van de club de eerste vrouw zijn, die er de functie van directeur gaat bekleden. Hiermee is ze tevens ook de enige vrouw in het betaalde voetbal die de leiding over een club heeft. Van Leeuwen gaat vanaf 1 juli officieel in Maastricht aan de slag en volgt hiermee Erik Noor op.

Laura van Leeuwen beschikt over uitgebreide ervaring in de voetbalwereld. Zo was ze in het verleden international van Oranje en heeft ze in de top van het Nederlandse en Amerikaanse voetbal gespeeld. Inmiddels werkt ze al bijna zes jaar voor Ajax Amsterdam waar ze momenteel manager multi-club network is. Verder was ze namens Ajax anderhalf jaar directeur van de jeugd-Academy voor Sharjah FC in de Verenigde Arabische Emiraten.

Voor haar aantreden bij Ajax was de nieuwe MVV-directeur ruim zes jaar werkzaam bij de KNVB waar ze onder meer project-manager Bid UEFA vrouwen Euro2017 was. Verder was ze in Zeist talentcoach en projectmanager. Ook op het gebied van studies heeft Laura van Leeuwen een lijst van verdiensten achter haar naam staan. Zo studeerde ze aan de Universiteit van Tilburg, Universiteit van Amsterdam, IMD Businessschool, Johan Cruyff-Institute , Nyenrode en Quinnipiac University in Hamden Connecticut (VS). Haar krachten liggen vooral op het gebied van sportmarketing, sportmanagement, sponsoring, voetbal- en evenementenmanagement. Een andere passie van Van Leeuwen is basketbal. Ze zit dan ook sinds kort in Bestuur van Toezicht van de Nederlandse Basketbal Bond.

“Wij zijn gelukkig dat MVV met Laura een directeur krijgt die in de voetbalwereld thuis is en op enthousiaste en originele wijze leiding zal gaan geven aan de club”, zegt Hans Verwijlen, voorzitter van de RvC van MVV. “Wij zijn ervan overtuigd dat met haar, de positieve golf waarop MVV zich bevindt in de komende jaren zich verder zal ontwikkelen.”

“MVV Maastricht is een prachtige club met een mooie historie. Een club met veel uitdagingen”, zegt Laura van Leeuwen. “De lijn naar boven is duidelijk ingezet, mijn taak om die door te trekken.”

Strategische Business Partners