logo Willem II

Willem II

MVV haalt uit tegen Top Oss: 4-0!

Vrijdag 22 november 2019

Met vlagen door prima voetbal heeft MVV uitgehaald tegen Top Oss. Ook mooi: de gehele voorhoede wist te scoren waarbij Thijmen Goppel zelfs het eerste competitiedoelpunt voor de Maastrichtenaren wist aan te tekenen.  Het hard werkende team van trainer Fuat Usta behaalde zo meer dan verdiend de grootste zege van het seizoen: 4-0. Hierdoor klimt MVV vier plekken op de ranglijst.

“Blijdschap en een goed gevoel.”  Dat was de reactie van aanvoerder Anthony van den Hurk direct na afloop, die zelf voor de tweede treffer tekende. “We waren lekker effectief vandaag. Natuurlijk ging niet alles goed maar het is zeker een stap in de goede richting. Je zag vandaag ook dat we als we eenmaal op voorsprong staan voorin snel kunnen handelen en levensgevaarlijk voor de tegenstander zijn.” Ook trainer Fuat Usta was in zijn nopjes. “Fijn voor de groep dat het harde werken beloond wordt. We hebben tegen Top Oss fases goed voetbal laten zien. Je zag wel dat na de 2-0 weer even de angst erin sloop. Maar na 3-0 waren we helemaal los. En eindelijk benutten we de kansen wel. Dat is dit seizoen door pech vaak al anders gelopen. Kijk maar eens naar bijvoorbeeld de wedstrijden tegen Cambuur en Excelsior. Daar hadden we met 3-0 moeten winnen maar toen hebben we ons wel vergeten te belonen.” ‘Man of the match’. Thijmen Goppel glunderde van oor tot oor. “Fijn dat ik nu ook mijn eerste competitiedoelpunt op mijn naam heb weten te schrijven. Ik ben en blijf natuurlijk met name verantwoordelijk voor de assist maar dit is ook echt mooi. We scoorden snel en ik voelde al snel dat bij ons alles lekker liep.”

MVV kwam fel uit de startblokken en binnen de vijf minuten konden de armen voor het eerst de lucht in. Raoul Last lanceerde Thijmen Goppel op links die zich knap vrijspeelde, het strafschopgebied penetreerde, om zich vervolgens opnieuw vrij te kappen en de bal in de uiterste hoek te schuiven: 1-0. Er gebeurde veel in de openingsfase. Binnen 13 minuten had het ook zo maar 3-1 kunnen staan. Eerst ontsnapte MVV omdat een schot van Peters namens Oss op de paal belandde terwijl een halve minuut later de Brabanders de bal alweer van de eigen lijn moesten werken. En toen in de dertiende minuut de bal wel in het vijandelijke doel verdween, had de scheidsrechter een arm in het spel gezien en keurde daarom de 2-0 van Anthony van den Hurk af. In de 27e minuut dan toch het gewenste succes voor de MVV-spits. Na een geweldige aanval over zeven Maastrichtse schijven rondde Van den Hurk dit juweeltje perfect af. Het hard werkende MVV nam gas terug en dat bood Top Oss de mogelijkheid de aanval te zoeken. Tot de rust was het vooral aan Nigel Bertrams te danken dat de nul voor MVV gehandhaafd bleef. Hij redde tot drie maal toe fraai.

Ook in de tweede helft startte MVV als een wervelwind. Al na 150 seconden had een uitbraak via Anthony van den Hurk, die Thijmen Goppel prima bediende, tot 3-0 kunnen leiden. Het harde schot ging net via een Brabants been naast. MVV bleef zwoegen, zakte terug en liet Top Oss komen. De gasten kwamen echter niet door de massieve Maastrichtse verdediging die stond als een huis. MVV bleef aan de overkant levensgevaarlijk, vooral door snelle uitbraken. In de 68e minuut kwam uit een hoekschop de verdiende 3-0 op het scorebord. De bal kwam eerst bij Mahmutovic terecht die de keeper onder vuur nam. De goalie stopte de bal nog maar de ‘afvallende’ bal werd vervolgens door Luc Mares simpel in het doel getikt. Het verzet van Top Oss was nu definitief gebroken. MVV bleef de aanval opzoeken en het was een dikke vijf minuten later toen Joeri Schroijen de bal in de touwen wist te jagen en doelpunt nummer vier op het scorebord liet zetten.

Opstelling MVV: Nigel Bertrams, Shermar Martina, Enes Mahmutovic, Thibaut van Acker, Raoul Last, Luc Mares, Koen Kostons (79.  Jerome Deom), Thijmen Goppel, Joshua Holtby, Joeri Schroijen (80. Nino Everaers), Anthony van den Hurk.

Scheidsrechter: Hensgens. Toeschouwers: 3.210