30 oktober
18:45
logo Helmond Sport

Helmond Sport

VS
logo MVV Maastricht

MVV Maastricht

MVV: goede start, mat vervolg in Den Bosch

voetbal

MVV: goede start, mat vervolg in Den Bosch

Woensdag 23 september 2020

Een nieuwe gewaarwording voor MVV Maastricht. Waar het tegen Almere City, Telstar en Cambuur Leeuwarden vooral tegenhouden was, moest de ploeg tegen FC Den Bosch voor het eerst het spel maken. Het eerste half uur lukte dat heel aardig, daarna zakte MVV ver weg. De 2-0 nederlaag was dan ook verdiend.

Als één ding opvalt onder trainer Darije Kalezic, dan is het wel dat hij per wedstrijd kijkt wat de beste opstelling is. Waar zijn voorgangers Ron Elsen en Fuat Usta vooral zo lang mogelijk in een vaste samenstelling speelden, wisselt Kalezic gretig van systeem, speelwijze en van spelers. In Den Bosch betekende dat een 4-3-3 met Timo Stavitski voor Joy-Lance Mickels en Joeri Schroijen in plaats van Jérôme Déom, in vergelijking met de wedstrijd in Velsen-Zuid. Shermar Martina verving op rechtsback de geblesseerde Zak Swanson. Een aanvallende opstelling, zeker in vergelijking met de wedstrijden daarvoor, en MVV wist ook meteen het initiatief te pakken. Soepel combinerend en vroeg druk zettend wisten de Sterrendragers FC Den Bosch terug te dringen. Dat leverde ook kansen op: eerst maaide Koen Kostons in kansrijke positie over de bal, daarna eindigde een scrimmage via Schroijen, Kostons en Jelle Duin via een blauw-wit been naast.

“We speelden het eerste half uur perfect”, constateerde aanvoerder Thibaut van Acker na afloop terecht voor de camera’s van FOX Sports. Maar na dat half uur was het ook helemaal afgelopen met de Maastrichtse dadendrang. Eerst kreeg Jizz Hornkamp een vrije schietkans (naast), daarna eindigde een actie van Green met een slap rollertje naast het doel. MVV wist de bal niet meer in de ploeg te houden; drie keer naar dezelfde kleur spelen bleek plots te veel gevraagd. Na rust werd die lijn helaas voortgezet, al was er eerst nog een goede poging van Van Acker, en een kans voor de aanvoerder niet veel later. Daarna was het enkel nog FC Den Bosch dat de klok sloeg. Het spel van MVV zakte heel ver terug, en ook organisatorisch schortte er plots vanalles aan. Dat de Bosschenaren daarvan zouden profiteren, was slechts een kwestie van tijd. Na onegveer een uur was het twee raak: een schuiver van Dhoraso Moreo Klas was Bill Lathouwers te machtig, daarna liet Luc Mares Ryan Trotman te makkelijk binnenkoppen.

Met de ingevallen Jérôme Déom  kwam er weliswaar iets meer passie en gif in het Maastrichtse spel, maar het kwaad was al geschied. Aanvallen via invaller Joy-Lance Mickels en Déom konden door respectievelijk Duin en Schroijen niet worden afgewerkt, waardoor de aansluitingstreffer uit bleef. Fc Den Bosch kon zo simpel overeind blijven, en pakte dan ook terecht de drie punten. Een hard gelag voor de Maastrichtse ploeg. Hoe het kon dat MVV na een sterk eerste half uur zo ver terug viel, is voer voor de analyse en de nabespreking, zo gaf trainer Kalezic na afloop aan. Vrijdag tegen FC Oss is er meteen een kans op eerherstel. De eerste dertig minuten bieden daarvoor gelukkig nog enige hoop.

Opstelling: Bill Lathouwers; Shermar Martina, Luc Mares, Kai Heerings, Gaston Salasiwa; Thibaut van Acker (74. Marko Kleinen), Koen Kostons, Oussama Zamouri (64. Jérôme Déom); Timo Stavitski (46. Joy-Lance Mickels), Jelle Duin (87. Thomas van Bommel) en Joeri Schroijen.

Misschien ook interessant

Strategische Business Partners