16 april
20:00
logo FC Oss

TOP Oss

VS
logo MVV Maastricht

MVV Maastricht

MVV gaat voor zesde thuiszege op rij

voetbal

MVV gaat voor zesde thuiszege op rij

Donderdag 01 april 2021

MVV Maastricht neemt het vrijdagavond in eigen Geusselt-stadion op tegen FC Eindhoven. Vanaf 20.00 uur krijgt de formatie van Darije Kalezic de kans om de wrange smaak na het uitduel weg te sp(o)elen). Immers verloor MVV op 12 december van afgelopen jaar met 4-0 in de Lichtstad.

Het was tevens het laatste duel dat FC Eindhoven winnend af wist te sluiten. Wordt het dan een makkelijk avond voor MVV? Nee! Want sinds die bewuste decemberavond boekte Eindhoven toch goede uitslagen. Nipt werd er verloren van NEC (1-0), Excelsior (1-0), NAC (2-1), De Graafschap (1-0) en werd er gelijkgespeeld tegen Almere (0-0), Telstar (1-1) en Volendam (1-1).

Maar als je de sterren moet geloven staan deze niet gunstig voor MVV. Want van de laatste 14 competitieduels tegen FC Eindhoven verloren de Maastrichtenaren maar liefst 9 keer. Drie keer werd er door de rood-witte formatie gewonnen.

Trainer Darije Kalezic is dan ook duidelijk: “We kunnen het tegen iedere ploeg lastig krijgen als we onze eigen taken niet goed uitvoeren. Eindhoven heeft genoeg kwaliteit binnen de ploeg. Voldoende kwaliteit ook om probleemloos in de middenmoot te spelen.” Kalezic denkt nog heel even terug aan de nederlaag in Eindhoven: “Pijnlijke avond. Het was de minste wedstrijd van dit seizoen. We kijken er dan ook naar uit om dat recht te zetten. We zijn de laatste maanden gegroeid, professioneler geworden, een hechter team geworden.”

MVV won de laatste vijf thuiswedstrijden. Dat was in de laatste tien seizoenen niet meer gebeurd! En nog mooiere rapportcijfers: MVV pakte in 2021 in de 13 wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie 22 punten, dat is inmiddels 1 punt méér dan in 26 wedstrijden vorig seizoen.

Joy Lance Mickels scoorde in elk van zijn laatste vier competitieduels en kan de eerste MVV-speler sinds Daniel Gomez in november 2009 worden die in vijf opeenvolgende Keuken Kampioen Divisie-wedstrijden het net vindt.

Bij MVV ontbreken Kai Bösing, Thomas van Bommel, Djibril Dianessy en Oussama Zamouri. Tim Stavitski is voor de rest van het seizoen uitgeschakeld.

De wedstrijd in De Geusselt is vrijdag live te volgen via L1 en nieuw: ook via RTV Maastricht. Natuurlijk kun je ook via het Twitter-account van MVV live op de hoogte blijven van de ontwikkelingen.

MVV gaat voor zesde thuiszege op rij

Misschien ook interessant

Strategische Business Partners