logo De Graafschap

De Graafschap

Fel strijdend MVV sleept met tien man punt tegen Excelsior uit de strijd

Zaterdag 19 oktober 2019

Bijna de hele tweede helft moest MVV Maastricht het doen tegen elf Rotterdammers van Excelsior. Shermar Martina moest namelijk met een tweede gele kaart en dus rood vlak na rust van het veld. Daar waar MVV heerste in de eerste helft moesten de Maastrichtenaren het in de tweede helft over een andere boeg gooien. En dat was vooral tegenhouden. Er werd tot de laatste minuut met man en macht gevochten waarbij zelfs in blessuretijd de zege wel heel dichtbij kwam. Het bleef uiteindelijk 0-0.

MVV begon fel aan het duel tegen de mannen uit Kralingen. Binnen 12 minuten wist de thuisclub vier fraaie kansen niet in een doelpunt om te zetten. Joeri Schroijen, Anthony van den Hurk (2x) en Thijmen Goppel lieten in de beginfase zien waar het tot op dit moment nog aan schort: net dat stukje geluk om de bal eens in het net te krijgen. Bijna 30 minuten lang bleef MVV het spel dicteren en had in die tijd enkele snel uitgevoerde aanvallen in petto. Het duurde tot de 27e minuut voordat Excelsior gevaarlijk in de buurt van het Maastrichtse doel kwam. Rai Vloet drong het strafschopgebied binnen  en schoof de bal nipt voorlangs. De Rotterdammers kwamen weliswaar beter in het spel maar MVV bleef onverdroten zoeken naar de openingstreffer. Hierdoor kreeg Excelsior af en toe meer ruimte en dus ook enkele kleinere kansen. Maar ook nu weer ging MVV niet bij de pakken neerzitten en kwam enkele malen dichtbij de openingstreffer. Ook nu echter zonder succes.

De tweede helft begon in mineur voor MVV. Shermar Martina zocht de aanval, verspeelde de bal en ging te hard op zijn tegenstander in. Scheidsrechter Pirard toonde Martina zijn tweede gele kaart van de wedstrijd en dus rood. Overigens de tweede rode prent voor de verdediger in korte tijd. Hij moest er ook al tegen Helmond Sport (onterecht) vroegtijdig af. MVV moest onlangs in Brabant 63 minuten door met 10 man, deze keer waren er dat 42. Het werd hierdoor een hele andere helft. Daar waar MVV in de eerste helft schitterde, moest men nu steeds verder terug. Excelsior rook de kans en drong aan en kreeg enkele kleine kansen. De grootste was er in de 70e minuut voor Fortis. Hij kopte van dichtbij hard in maar doelman Bertram ranselde de bal prachtig uit het hoekje. Exccelsior speelde gehaast en slordig en kon de hoge positie op de ranglijst niet echt waarmaken. MVV bleef op zoek naar de mogelijkheid om te scoren en had in blessuretijd bijna geluk. Alleen doelman Damen voorkwam op het nippertje de Maastrichtse zege nadat Anthony van den Hurk van dichtbij het doel onder vuur nam. Zijn collega Bertrams moest een halve minuut later met een goede redding aan de bak om zo het verdiende punt -zeker op basis van de eerste helft - veilig te stellen.

Nigel Bertrams speelde een puike foutloze partij en hield na Cambuur ook nu tegen een andere topploeg uit de Keuken Kampioen Divisie de nul. “Ja het is fijn als je belangrijk voor je team kunt zijn. Het voelt lekker die nul te houden. Zeker tegen een sterke tegenstander als Excelsior. Helaas kwamen we weer met 10 man te staan. Maar we hebben gevochten als leeuwen. Ik moet de ploeg een compliment maken. We stonden goed en lieten Excelsior komen daar waar wij wilden. Dat het doelpunt aan de andere kant niet valt is natuurlijk jammer. Maar ik ben ervan overtuigd dat dit zeer binnenkort zeker gaat gebeuren. Volgende week staat er immers weer een mooie pot op het programma: uit naar Nijmegen (NEC).”

Opstelling MVV: Nigel Bertrams, Marnick Vermijl, Raoul Last, Shermar Martina, Thijmen Goppel (90. Gavin Vlijter), Joshua Holtby (50. Luc Mares), Jerome Deom (85. Shermaine Martina), Koen Kostons, Thibaut van den Acker, Joeri Schroijen, Anthony van den Hurk.

Scheidsrechter: Pirard (België). Gele kaart: Shermar Martina (2x en dus rood na gele kaart in 30e en de 48e minuut), Koen Kostons (MVV) en Moreira (Excelsior). Toeschouwers: 3.494.