logo MVV Maastricht

MVV Maastricht

MVV en Jong FC Utrecht moeten tevreden zijn met 1 punt

Vrijdag 06 december 2019

MVV Maastricht wist net als onder andere de nummers 1 (Cambuur: 0-0) en 2 (De Graafschap 2-2) maar ook Roda JC (1-3) niet te winnen van het balvaardige Jong FC Utrecht. In een wedstrijd onder moeilijk omstandigheden van stevige regenval, harde wind en gure temperatuur werd het uiteindelijk 1-1. Namens MVV scoorde Anthony van den Hurk.

Vlak voor aanvang van het duel bleek dat eerste doelman Bertrams te ziek was om onder de lat plaats te nemen. Gilles Deusings nam zijn plek vakkundig over. Na een afwachtend begin van beide kanten viel de eerste echte mogelijkheid in de 19e minuut te noteren. Na snel te zijn opgerukt via de rechterzijde kwam de bal via Shermar Martina bij Thijmen Goppel terecht. Hij zette de bal voor, over de ver uitgelopen FC Utrecht-doelman.  Het leer kwam vlak voor het doel op het hoofd van Anthony van den Hurk terecht. De bal was echter net te hoog voor hem om in het lege doel te koppen. Drie minuten later opnieuw een grote mogelijkheid voor de sterrendragers. Een harde voorzet van Joshua Holtby kon maar half gekeerd worden door Utrecht-goalie De Keijzer waardoor de bal in het vijf meter gebied bleef liggen. Alleen was een Utrecht-been eerder bij het projectiel en kon de bal wegwerken. MVV bleef het betere van het spel hebben en was opnieuw enkele malen dichtbij een doelpunt. Maar net als voorgaande wedstrijden: de bal wilde er gewoonweg niet in. En zoals zo vaak dit seizoen kreeg MVV in de 38e minuut de deksel op de neus. De eerste de beste echte kans van Utrecht werd in 1-0 omgetoverd. Een diepe bal van Utrecht eindigde in een ongelukkige valpartij van Thijmen Goppel waarna Jonas Arweiler dankjewel zei en op maat bediend werd. Het inschuiven van de voorsprong was voor hem vervolgens een koud kunstje.

Direct na rust trok MVV opnieuw van leer. Enkele kleine kansen volgden. De grootste kans was er in de 52e minuut voor Luc Mares. Een hoekschop kopte hij van dichtbij over. MVV bleef aandringen maar het was vooral in de eerste fase van de tweede helft ploeteren.  Toch kwam Joeri Schroijen in de 57e minuut – nadat hij zich knap op de rand van het strafschopgebied vrij speelde – in scoringspositie. Zijn harde schot ging echter nipt over. Na ruim een uur meldde FC Utrecht zich weer eens voor het doel van MVV. Een schot van Verlanes ging maar nipt voorlangs. MVV trok nu het spel weer naar zich toe en drong meer en meer aan.

In de 79e minuut kreeg het team van Fuat Usta dan toch loon naar werken. Een mooie voorzet van Goppel belandde op de kruin van Van den Hurk die met een mooie boog over de doelman kopte: 1-1. “Het was een moeilijke wedstrijd onder vervelende weersomstandigheden. Maar wel een wedstrijd waar we mee verder kunnen”, zei verdediger Raoul Last na afloop. Trainer Fuat Usta miste tegen Jong FC Utrecht vooral de scherpte van zijn aanvallende flankspelers. “Met meer scherpte kunnen we tot meer rendement komen”, aldus de Maastrichtse oefenmeester. “We krijgen ook deze wedstrijd weer veel kansen.  Alleen scoren niet. Dan krijg je plots een vervelend doelpunt uit het niets tegen. De jongens hebben het gaandeweg goed opgepakt. En ik weet zeker: spelen we nog vijf tot tien minuten langer, dan hadden we de drie punten gepakt.”
MVV speelt volgende week vrijdag in en tegen Volendam, dat bij winst op MVV de tweede periodetitel naar zich toe weet te trekken.

Opstelling MVV: Gilbert Deusings, Shermar Martina, Enes Mahmutovic, Raoul Last, Thibaut van Acker, Luc Mares (75. Urho Nissila), Koen Kostons (46. Serhat Kot), Joshua Holtby (88. Shermaine Martina), Thijmen Goppel, Anthony van den Hurk, Joeri Schroijen. Scheidsrechter: Bos. Gele kaart: Eros Maddy (Utrecht).