MVV en ADO Den Haag in evenwicht

voetbal

MVV en ADO Den Haag in evenwicht

Zaterdag 01 augustus 2020

MVV Maastricht en eredivisionist ADO Den Haag hebben onder tropische omstandigheden elkaar weinig toegegeven. De wedstrijd – die zonder publiek gespeeld werd - eindigde uiteindelijk in 0-0.

Beide teams speelden op de mat waar het bij de start van de wedstrijd rond de 36 graden was,  met de nodige nieuwe spelers. Ter vergelijking met vorig seizoen: MVV trad aan de aftrap aan met zeven nieuwe namen. Zo had nieuwkomer Jelle Duin pas 1 training met de Maastrichtse selectie afgewerkt. “Ik ken zelfs sommige namen van mijn medespelers niet”, lachte hij na afloop. “Het was afzien vanavond. Zeker bij deze temperatuur. Maar, na zo veel maanden eindelijk weer een echte wedstrijd kunnen spelen is natuurlijk top.” 

ADO Den Haag verscheen in de eerste helft met diverse gerenommeerde spelers op het veld. Zo waren er Tommy Beugelsdijk, Michiel Kramer, Lex Immers en in het doel een oude bekende in de persoon van oud-MVV’er Luuk Koopmans. De ploeg uit de Hofstad zette MVV in de eerste helft steeds hoog en goed vast. MVV hanteerde hierdoor vaak de lange bal die maar weinig gevaar opleverde. Den Haag kwam er via de flanken geregeld doorheen en strooide met voorzetten. Het vizier van spits Kramer stond echter deze avond verre van op scherp. Hij kreeg in de 38eminuut nog de beste mogelijkheid maar de bal verdween ver naast.

In de tweede helft wisselden beide teams er volop op los. Bij MVV bleven nog slechts twee spelers ui de basisvormingen staan. Te zien was dat de jonkies wel al veel met elkaar gevoetbald hebben. Den Haag werd teruggedrongen en lange tijd had de thuisclub het betere van het spel. In de 78e minuut had de groen-gele formatie een goede kans na een mooie combinatie maar eenmaal voor het doel nam niemand van de ploeg van trainer Aleksandar Rankovic het initiatief om het MVV-doel onder vuur te nemen. Dat deed in de 53e minuut Twan Visser namens MVV wel. Na een mooie pass van Thomas van Bommel verschalkte hij de ADO-doelman. Helaas stond het houtwerk succes in de weg.

De volgende wedstrijd van MVV Maastricht is zaterdag 8 augustus. Dan speelt de ploeg van trainer Darije Kalezic oefenwedstrijd tegen FC Eindhoven. Deze wedstrijd in De Geusselt is dan met publiek.

Opstelling MVV 1e helft: Thomas Chesneau, Shermar Martina, Thibaut van Acker, Luc Mares, Tom Plezier, Kay Heerings, Dean Geuzen, Timo Stavitski, Oussama Zamouri, Joeri Schroijen en Jelle Duin.

Opstelling MVV 2e helft: Rick Cymer, Luc Mares (70. Lars Schenk), Tim Zeegers, Erwin Cavcic, Tom Plezier (70. Lars Gustings), Jérôme Déom, Koen Kostons, Marko Kleinen, Thomas van Bommel, Twan Visser, Milo Delrock.

Misschien ook interessant

Sterrendragers