MVV krijgt langzaam maar zeker vorm

voetbal

MVV krijgt langzaam maar zeker vorm

Zondag 09 augustus 2020

Waar trainers doorgaans aangeven dat het resultaat er niet toe doet in de voorbereiding, geldt dat niet voor MVV-trainer Darije Kalezic. “Ik wil altijd winnen. Zelfs vroeger als kind op het pleintje: winnen is wat telt. Dus deze zege stemt me tevreden.” Na een kleine nederlaag tegen Helmond Sport (0-1) en een doelpuntloos gelijkspel tegen ADO den Haag, versloeg MVV zaterdagavond in de Geusselt FC Eindhoven met 1-0.

Kalezic constateert dat zijn ploeg langzaam vorm krijgt. “Conditioneel gaat het de goede kant op, want de jongens die mochten starten wisten een uur eenvoudig vol te maken, en dat in deze hitte. En ik zag ook steeds meer terug van onze trainingen, al moeten we echt nog stappen maken.”

In een snikhete Geusselt zagen de toeschouwers een gelijk opgaande wedstrijd, waar MVV op slag van rust op voorsprong kwam toen FC Eindhoven-verdediger Lorenzo van Kleef een voorzet van Timo Stavitski achter zijn eigen doelman schoot. Dat MVV een eigen doelpunt nodig had om voor het eerst deze voorbereiding het net te treffen, was veelzeggend. De rood-witten hebben duidelijk moeite met het creëren van kansen. In het eerste bedrijf waren er enkel schietkansen voor Schroijen en Kostons, in de tweede helft mikte Oussama Zamouri te hoog. Maar echt uitgespeelde aanvallen vielen nauwelijks te noteren, ook niet aan de zijde van FC Eindhoven overigens, want MVV had de organisatie achterin goed staan. 

Testspelers

Bij MVV speelden de testspelers Bill Lathouwers en Thomas Chesneau (beide doelmannen), de verdediger Kai Heerings en aanvaller Nicolas Orye mee. Daryl Werker houdt zijn conditie op peil in Maastricht en mocht ook een half uur invallen.

De vele testspelers die de poorten van de Geusselt passeren, maakt het niet makkelijker, geeft Kalezic toe. “Ik ben dat ook niet gewend van de clubs waar ik eerder werkte. Maar het is de situatie, en er moet van beide kanten begrip zijn. Van mij en van de ploeg dat testspelers komen en gaan, en van de spelers dat ze hier niet meteen een contract krijgen.”

Opvallend was de invalbeurt van Werker. De centrale verdediger houdt zijn conditie op peil in Maastricht, in afwachting van een (buitenlandse) club. Kalezic: “Daryl traint goed en hij heeft een positieve invloed op onze groep. Daarom hebben we afgesproken dat hij ook mee mag spelen in wedstrijden. Dat geven we Daryl terug.” Of een terugkeer van Werker naar MVV helemaal uitgesloten is, durft Kalezic niet te zeggen. “Dat is nu niet de insteek.” De Bosnisch-Zwitserse oefenmeester hoopt zijn selectie snel rond te hebben. Afwachten tot het laatste moment van de transferperiode is geen optie, zegt hij vastbesloten. “Ik wil een team hebben staan als we van start gaan. De club kent die wens, en ik moet zeggen dat Ron Elsen daar goed in meedenkt en er alles aan doet. Maar met ons budget moet elke aanwinst raak zijn.”

Publiek

De wedstrijd tegen FC Eindhoven was de eerste wedstrijd met publiek. Zo’n 400 fans hielden zich prima aan de coronamaatregelen en beloonden MVV na het laatste fluitsignaal met een stevig applaus. Kalezic was blij de fans te mogen begroeten. “Je speelt voor de supporters. Ik was blij dat ze weer binnen mochten, en voor mij leek het net alsof het vol was in het stadion. Een goed gevoel, zeker toen de fans de spelers een klaterend applaus gaven na afloop. Dat deed iets met me, daar doen we het voor.”

Jelle Duin strijdt verbeten om de bal.  Foto's: PubliciteitVisie.nl

Eindelijk mocht MVV weer voor publiek spelen.

Misschien ook interessant

Sterrendragers