31 januari
20:00

sc Cambuur

VS
logo MVV Maastricht

MVV Maastricht

MVV bindt in Deventer strijd aan met de Eagles

voetbal

MVV bindt in Deventer strijd aan met de Eagles

Donderdag 14 januari 2021

Een lastige opgave voor de mannen van Darije Kalezic. Vrijdagavond wacht in Deventer de uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles. In het typische stadion De Adelaarshorst heeft de coach niet de beschikking over de geblesseerden Tim Zeegers, Shermar Martina en Timo Stavitski. Wel goed nieuws wat Joy Lance Mickels betreft. Na een maandenlange afwezigheid reist hij weer met de selectie mee. Rico Zeegers is inmiddels speelgerechtigd en hij kan eventueel zijn debuut maken.

GA Eagles is de laatste wedstrijden flink op dreef. De laatste zes partijen werden gewonnen, waaronder het bekerduel uit in Leeuwarden tegen Cambuur (2-1). MVV voelt zich gelet op de uitslagen toch nooit echt op het gemak in Deventer. Het laatste punt werd er op 11 maart 2016 behaald, de laatste zege is al helemaal twee voetbalgeneraties terug. Op 16 maart 2002 werd er in Deventer door MVV met 2-1 voor het laatst gewonnen.

GA Eagles werd bij de herstart van de Keuken Kampioen Divisie twee weken geleden flink door het coronavirus getroffen. Een wedstrijd werd zelfs uitgesteld. Inmiddels zijn de meeste spelers weer bij de selectie. MVV zal het moeilijk krijgen om te scoren tegen de ploeg van Trainer Kees van Wonderen. GA Eagles heeft de minst gepasseerde doelman: 15 doelpunten kreeg de ploeg pas te verwerken, MVV 44. De ploeg uit Deventer vindt echter het net niet zo makkelijk. Slechts 24 keer werd er gescoord, MVV scoorde 22 maal. Wel staat GA Eagles een stuk hoger op de ranglijst. Met negen gewonnen wedstrijden, vijf gelijke spelen en vijf nederlagen vinden we de ploeg terug op plek zeven.

Op 10 oktober van afgelopen jaar won GA Eagles met 2-0 in Maastricht, in een wedstrijd waar MVV zeker niet de mindere was. Sterker nog, in grote delen van de wedstrijd legden de Sterrendragers de tegenstander de wil op. Persoonlijke fouten nekten toen de Maastrichtenaren. “GA Eagles start natuurlijk als favoriet in het duel van vrijdag”, zegt trainer Darije Kalezic. “We hebben te maken met een stugge ploeg die weinig tegendoelpunten incasseert. Na het thuisduel hielden we een goed gevoel over aan de wedstrijd. Maar door individuele fouten gaven we de wedstrijd uit handen. Nu zijn we een paar maanden verder en moeten we die fouten niet meer maken. Dit, gecombineerd met goede werklust en een sterke teamprestatie kunnen we lang in de wedstrijd blijven en aanspraak maken op een goed resultaat.”

De wedstrijd begint om 21.00 uur en is live te volgen via ESPN4, L1-radio en MVV-Twitter.

Misschien ook interessant

Strategische Business Partners