30 oktober
18:45
logo Helmond Sport

Helmond Sport

VS
logo MVV Maastricht

MVV Maastricht

MVV bindt de strijd aan met FC Den Bosch

voetbal

MVV bindt de strijd aan met FC Den Bosch

Maandag 21 september 2020

De spelersbus van MVV Maastricht zet dinsdag koers richting ’s Hertogenbosch. Daar wacht om 21.00 uur FC Den Bosch als tegenstander in stadion De Vliert.

Wat verwacht trainer Darije Kalezic van zijn mannen en en tegen Den Bosch?

“Heel simpel, ik verwacht dat onze spelers met dezelfde inzet spelen als in de laatste drie wedstrijden. Den Bosch heeft een goed voetballend team dat het onlangs De Graafschap en NAC enorm moeilijk heeft weten te maken. Ze zullen ons snel onder druk willen zetten is onze verwachting.”

Voor MVV wachten deze week binnen 72 uur drie wedstrijden. Vrijdag aanstaande staat in De Geusselt immers alweer Top Oss als tegenstander op het drukke voetbalmenu. Vraagt dat een andere aanpak? “Zeker!”, zegt Kalezic. “Want er is minder tijd om je specifiek op de desbetreffende wedstrijd voor te bereiden. Vastigheden in het team zijn daarom extra belangrijk. Zeker omdat we pas met elkaar zijn begonnen.”

FC Den Bosch is statistisch gezien in de laatste zes wedstrijden geen aangename tegenstander voor onze Sterrendragers. MVV verloor van deze laatste zes confrontaties, vijf maal. De laatste ontmoeting in Den Bosch eindigde in een 4-0 zege voor de Brabanders. In de laatste thuiswedstrijd van MVV in het afgebroken afgelopen seizoen was Den Bosch eveneens de tegenstander. De Bosschenaren wonnen toen met 3-2. Maar statistieken uit het verleden bieden geen (on)zekerheden voor de toekomst. Zeker niet omdat beide teams een flinke nieuwe frisse wind door de selecties hebben laten waaien.

FC Den Bosch heeft deze competitie drie punten uit drie wedstrijden behaald. In de twee pittige uitduels van Den Bosch werd verloren van De Graafschap (4-2) en NAC (2-1). In eigen stadion waren de mannen uit de Bisdomstad met 2-1 te sterk voor FC Dordrecht.

De wedstrijd FC Den Bosch-MVV Maastricht begint dinsdag om 21.00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Luca Cantineau. Het duel is live te volgen via FOX Sports.

Misschien ook interessant

Strategische Business Partners