10 mei
20:00
logo MVV Maastricht

MVV Maastricht

VS
logo VVV Venlo

VVV Venlo

Mike Havekotte nieuwe doelman MVV

voetbal

Mike Havekotte nieuwe doelman MVV

Woensdag 02 september 2020

MVV Maastricht heeft zich versterkt met doelman Mike Havekotte. Hiermee heeft de Maastrichtse club het doelmannenbestand op drie gebracht.

Havekotte – hij wordt deze maand 25 jaar - doorliep zijn voetballende jeugdjaren bij FC Utrecht. Daarna verhuisde hij via Excelsior naar ADO Den Haag. In het afgebroken afgelopen seizoen werd hij door de ploeg uit de Hofstad drie maanden lang verhuurd aan FC Dordrecht.

MVV beschikte tot op heden over twee doelmannen, Bill Lathouwers en Lars van Meurs. Omdat laatstgenoemde geblesseerd raakte op de training zat tegen Almere City FC jeugdkeeper van O18 op de bank.

Mike Havekotte wordt voor de periode van een jaar gehuurd van ADO Den Haag. “De drie doelmannen gaan de strijd met elkaar aan wie zich eerste keeper van MVV mag gaan noemen”, zegt technisch directeur Ron Elsen. “Al langer volgden we Havekotte. Door de goede samenwerking met ADO Den Haag  is het dan ook tot een akkoord gekomen. Daar zijn we heel verguld mee.”

Havekotte speelde vorig jaar voor ADO Den Haag één wedstrijd in de eredivisie. In De Kuip tegen Feyenoord werd nipt met 3-2 verloren. Toen op de bank bij ADO, oud-MVV-doelman Luuk Koopmans.

“Ik hoor van alle kanten dat dit een mooie, leuke club is. Ook van mijn ploegmaat en oud-MVV’er Luuk Koopmans”, vertelt Mike Havekotte. Mike wil graag het rijtje van zijn voorgangers voortzetten. Immers de laatste drie vaste doelmannen Michael Verrips (Sheffield United), Luuk Koopmans (ADO Den Haag) en Nigel Bertrams (FC Groningen) hebben zich een volgende stap in hun carriere gezet, door hun goede prestaties bij MVV. “Mooi als ik deze lijn kan doorzetten. Ik heb in ieder geval veel zin om bij MVV aan de slag te gaan. Minuten maken, ontwikkelen, leiding geven aan de defensie en jonge jongens. De club weer terug op de kaart zetten!”

Misschien ook interessant

Strategische Business Partners