09 augustus
20:00

Livramento bezorgt zwaar gehavend MVV in extremis 3 punten

Zaterdag 09 december 2023

"Dit is een nieuw gevoel voor me. Matchwinner zijn." Aldus Dailon Livramento onlangs in Eindhoven toen hij in blessuretijd MVV bij Jong PSV naar een 3-2 winst schoot. En nu - na afloop van Helmond Sport - stond de inmiddels supersub opnieuw als matchwinner voor alle camera's! In blessuretijd bezorgde hij in een moeilijke wedstrijd voor MVV bij Helmond Sport de drie punten door na een counter de 2-1 in het net te werken.

De wedstrijd tegen Helmond Sport begon met een volgende tegenslag voor Maurice Verberne. Al na drie minuten moest Bryan Smeets geblesseerd van het veld. Het was na Tim Zeegers, Lars Schenk, Bryant Nieling en Tunahan Tasci nummer vijf die voor dit duel moest passen. Het maakte het karwei er voor de Maastrichtenaren niet makkelijker op.

MVV was zichtbaar onder de indruk van het snelle gemis van Smeets. Helmond Sport dicteerde het spel en drong de Sterrendragers - met Kanou Sy als debutant in de basis - terug op eigen helft. Na 29 minuten stond het dan ook verdiend voor de Brabanders 1-0. Terwijl Verberne zijn achterhoede gewaarschuwd had voor de KKD-topscorer Kaars was het toch de Helmondenaar die doeltreffend was. Een diepe bal werd fout beoordeeld door Wout Coomans waarna Kaars de bal over de uitgelopen Romain Mathhys lepelde en zijn vijftiende treffer van het seizoen aantekende. Een minuut later ontsnapte MVV toen Mallahi de Maastrichtse lat raakte. MVV kroop langzaam maar zeker uit de eigen schulp en zocht voorzichtig de aanval. Nadat Koen Kostons twee keer in een kansrijke positie net niet bij de bal kwam, stond hij in de 40e minuut vanaf de achterlijn plots oog-in-oog met doelman Van der Steen. De MVV-spits probeerde via de korte hoek te scoren echter de goalie had de Maastrichtenaar door.
De tweede helft was veel opener van karakter. MVV zette snel druk en liet Helmond niet meer de bal rondspelen. De eerste grote kans zagen we in minuut 68 aan Helmond-zijde. Nicky Souren verspeelde de bal in eigen defensie waarna opnieuw Kaars in stelling werd gebracht. Zijn schot werd echter fraai gered door Romain Matthys. Een minuut later toonde de Belg opnieuw op een afstandsschot zijn klasse.
In de 78e minuut bestrafte de referee een overtreding op Livramento niet, waarna ex-MVV'er Joeri Schroijen gelanceerd werd. Zijn voorzet kwam bij Botos die het hout boven Matthys torpedeerde.
De eerste de beste grote kans voor MVV in de tweede helft - minuut 79 - betekende direct kassa. Na een snelle break was het Koen Kostons die nog op de voet van doelman Van der Steen stuitte. In tweede instantie schoof Ferre Slegers de bal bekwaam in het doel: 1-1.  Helmond was behoorlijk van slag en MVV had het betere van het spel. Het winnende doelpunt  kwam desondanks uit de lucht vallen. Livramento mocht - na een snel en vakkundig uitgevoerde counter - zijn naam met hoofdletters achter deze drie punten van MVV zetten. Na afloop ging een groot deel van de selectie plus MVV-staf samen op de foto.....voor het lege uitvak. De MVV-supporters vierden in Maastricht - Helmond had een verbod uitgevaardigd op de komst van de MVV-aanhang - in Maastricht hun feestje.

Het volgende duel van MVV is op vrijdag 15 december, thuis tegen eredivisie-degradant FC Groningen. Aanvang 20.00 uur.

Opstelling MVV: Romain Matthys, Leroy Labylle, Ozgur Aktas, Wout Coomans  (69. Mart Remans), Kanou Sy, Bryan Smeets (3. Nabil El Basri), Nicky Souren, Marko Kleinen, Ferre Slegers, Koen Kostons, Rayan Buifrahi (46. Dailon Livramento).
Gele kaart: Nabil El Basri