23 juli
19:00
Geuldal

Geuldal

VS
logo MVV Maastricht

MVV Maastricht

Jeugdspeler van de Week: Inge ten Brink

Jeugdspeler van de Week: Inge ten Brink

Donderdag 16 november 2023

Vanaf deze week starten we met een nieuwe rubriek bij MVV Maastricht. iedere week lichten we één van onze jeugdspelers uit om iets over zichzelf te komen vertellen. Deze week is het de beurt aan Inge ten Brink, keepster van de MO17!

Stel jezelf even voor!
Hoi! Mijn naam is Inge en ik ben 14 jaar. Momenteel ben ik keeper bij de MO17 van MVV/Fortuna Sittard en de MO15 van de KNVB Zuid.

Hoe ben je begonnen met voetballen?
Ik ben begonnen met voetballen door mijn moeder en broertje. Zij voetbalden allebei en toen ben ik een keer mee gegaan. K vond het toen zo leuk dat ik ben blijven voetballen.

En waar ben je begonnen met voetballen?
Ik ben bij GSV’28 begonnen en heb daarna de overstap gemaakt naar Caesar. Na Caesar ben ik overgestapt naar Haslou. Toen ik bij Caesar voetbalde, ben ik gescout geworden door de KNVB voor Oranje. Op één van die trainingsdagen ben ik gescout vervolgens gescout geworden door Borussia München Gladbach. Dat is het niet geworden en toen ben ik via de talentendagen bij MVV terecht gekomen.

Waarom is Borussia München Gladbach het niet geworden?
Borussia München Gladbach was voor ons (Inge en haar ouders, red.) te ver rijden en daardoor niet te combineren met werk en school.

Je speelt nu het eerste jaar bij de MVV/Fortuna Sittard MO17 en bent eerste geworden in de hoofdklasse. Welk aandeel had jij hierin?
Ik heb zelf een groot aandeel gehad, ik heb op één wedstrijd na niet gekeept, dus bijna alles onder de lat gestaan. Ik had dit natuurlijk niet zonder mijn ploeggenoten kunnen doen, zonder het goede verdedigende werk en het scoren was het moeilijker geweest, dus het is meer een teamprestatie dan een prestatie van mij alleen.

Welke keeper is volgens jou de beste?
Ter stegen van Barcelona vind ik de beste keeper. Hij voetbalt goed mee, maakt goeie reddingen en heeft vaak de rebound.

Wat voor keepster ben jijzelf?
Ik ben zelf een meer meevoetballende keepster, omdat ik eerst niet keepte en dat later pas is gekomen. Maar duiken vind ik ook heel leuk.

Wat wil jij nog gaan bereiken in jouw voetbalcarrière?
Ik wil heel graag nog een aantal jaar bij MVV blijven om me te ontwikkelen. Daarna wil ik doorstromen naar het beloftenteam van Fortuna Sittard en mijn debuut te maken bij het eerste team. Ik hoop vervolgens naar een grotere club te kunnen doorstromen. Als ik dan zou mogen kiezen zou ik naar Barcelona gaan. Ik ben al sinds jongs af aan fan, dus dat is echt een droom.

Je bent nu door naar de twee ronde van het KNVB scoutingsprogramma, hoe is dat gegaan?
Ik ben drie seizoenen geleden voor het eerst opgeroepen door de KNVB. Op mijn tiende was ik ook al een keer gescout, maar het kwam er nooit van omdat er een stapel ligt van wie mee mag doen. Ik bleef het erna goed doen en bleef toen geselecteerd voor het jeugdplan van de KNVB

Je bent door als enige Limburgse meid, hoe voelt dat?
Het voelt wel goed om als enige meid die bij een Limburgs BVO speelt door te stromen naar de volgende ronde. Dat geeft me ook mee zelfvertrouwen. We zijn in totaal met drie keepers en na de volgende ronde valt hier nog eentje van af voor de definitieve selectie. Dat wordt dus wel spannend.

Er wordt weleens gezegd dat keepers gek zijn, ben jij het daarmee eens?
Ik vind niet dat keepers per se gek moeten zijn, maar je moet wel durven om naar de bal toe te gaan en je ervoor te gooien.

Je hebt in de jeugd ook met jongens gevoetbald. Wat is er volgens jou anders aan voetballen met andere meiden?
Het grootste verschil tussen voetballen met andere meiden en met jongens is dat het met de meiden een hechter team is, omdat we meer samen optrekken. Daarnaast spelen jongens ook een stuk fysieker. Met de meiden is het wel een stuk leuker.

Jullie zijn afgelopen periode kampioen geworden, en nu?
We spelen nu weer hoofdklasse en gaan als het goed is door in de beker. Daarna hopelijk promotie naar de 4e divisie! Een mooi vooruitzicht, waar ik veel zin in heb!

Misschien ook interessant

Strategische Business Partners