10 mei
20:00
logo MVV Maastricht

MVV Maastricht

VS
logo VVV Venlo

VVV Venlo

Jaarcijfers MVV: sportief goed jaar, financieel minder jaar

Jaarcijfers MVV: sportief goed jaar, financieel minder jaar

Jaarcijfers MVV: sportief goed jaar, financieel minder jaar

Woensdag 01 november 2023

MVV Maastricht kijkt in het vandaag gepubliceerde jaarverslag 2022-2023 terug op een uitermate sportief succesvol seizoen waar MVV constant om de bovenste plekken heeft meegestreden. Dit zorgde ervoor dat stadion De Geusselt steeds voller liep en zelfs (in de play offs) uitverkocht raakte. Ook met de MVV Academy werden grote stappen voorwaarts gezet terwijl MVV een nieuwe hoofdsponsor tot de zomer van 2025 wist vast te leggen. Daarbij werd het topsportklimaat flink verbeterd.

Financieel was 2022-2023 helaas een ander verhaal. We sluiten het seizoen 2022-2023 af met een verlies van 1.1 miljoen euro. Het tekort is ontstaan door de tegenvallende (sponsor)inkomsten en door extra noodzakelijke uitgaven die niet gedekt waren. Door het toenemende aantal toeschouwers moest de beveiliging flink worden opgeschroefd. In het verleden konden hier eigen stewards voor worden ingezet. Nu deze er bijna niet meer zijn, moeten externe (dure) beveiligers worden ingehuurd. Verder waren er extra uitgaven door de komst van een voedingscoach en de aanpassingen in de voorzieningen voor de spelers. Ook was er een verhoging in de aanschaf van nieuwe kleding. Omdat MVV overstapte van Masita naar Nike moesten alle MVV-teams voorzien worden van nieuwe outfits.

Alle extra uitgaven zijn overigens wel in overleg gedaan met RVC en de aandeelhouders, die – om de groei van de club niet in de weg te staan – groen licht gaven aan het overschrijden van het budget.

De bodem van de MVV-schatkist is inmiddels bereikt. Deze bodem is overigens niet het resultaat van alleen het voetbalseizoen 2022-2023. Door de Corona-periode teerde MVV flink in op het eigen vermogen, immers wel lange tijd uitgaven maar weinig tot geen inkomsten.

Desondanks is de weg omhoog ingezet richting verbetering van het topsportklimaat en deze route blijft MVV volgen. Met als leidraad dat er geen geld wordt uitgegeven wat er niet is. We gaan nu verdere stappen vooruit zetten, samen met de beoogd Amerikaans grootaandeelhouder, waarbij de Visie ‘Magie van Maastricht’ als uitgangspunt wordt genomen.

Misschien ook interessant

Strategische Business Partners