10 mei
20:00
logo MVV Maastricht

MVV Maastricht

VS
logo VVV Venlo

VVV Venlo

Historische zege MVV in Venlo

Historische zege MVV in Venlo

Maandag 14 augustus 2023

Harrie Gommans, Mark Luijpers en Drazen Brncic. Zij zorgden in 2006 voor de laatste zege voor MVV in Venlo. Tot 13 augustus 2023. Nu waren Ferre Slegers, Marko Kleinen en Koen Kostons de gevierde mannen: 1-3.

"Wij gaan gewoon winnen!!" VVV-trainer Rick Kruys was voor de wedstrijd vrij zeker van zijn zaak. De waarheid bleek anders. MVV, met nieuwelingen Özgür Aktas, Wout Coomans, Rayan Buifrahi en Ferre Slegers in de basis, net als de teruggekeerde Bryan Smeets wist in een sterke tweede helft de 1-3 zege te pakken. Daar leek het in de eerste helft echter niet op. In een rommelige beginfase kreeg VVV de betere kansen. Romain Matthys bleek echter zijn vorm van vorig seizoen te hebben meegenomen en hij hield zijn doel schoon. Vlak voor rust veerden de ruim 500 MVV-fans op toen Bryan Smeets vanaf 20 meter een schot richting kruising vuurde. VVV-goalie Jan de Boer zweefde de bal echter uit de hoek.

Na rust kon De Boer meteen twee keer vissen. Het fluitsignaal van scheidsrechter Bas Nijhuis had amper geklonken of het MVV-vak kon juichen. Bryan Smeets gaf de bal mee aan Lars Schenk die een panklare voorzet gaf op Ferre Slegers. Niet veel later was het 0-2. Marko Kleinen draaide soepel weg bij zijn tegenstander en stuurde De Boer naar de verkeerde hoek. "Ik zag dat de doelman niet lekker stond opgesteld en dacht met een droge knal hem te kunnen verrassen. En dat lukte", aldus Marko Kleinen.

Een ongekende weelde voor de ploeg van trainer Verberne die VVV in de fase na rust van het kastje naar de muur stuurde. Het duo Aktas-Coomans heerste centraal achterin, op het middenveld lieten Smeets, Nicky Souren en Kleinen de bal snel van voet naar voet gaan.

MVV op rozen, maar desondanks wist VVV de spanning nog terug te brengen. Simon Janssen schoot een afgeslagen voorzet via een MVV-been binnen en bracht de spanning  terug. Even kwam MVV onder druk te staan, maar de wissels van Verberne brachten de gevraagde opluchting.

Zeker toen Dailon Livramento doelman De Boet passeerde en werd aangetikt. Koen Kostons zette de strafschop om. Met nog vijf minuten te gaan was het feest in het uitverkochte uitvak. VVV gaf zich gewonnen en de eerste zege sinds 2006 in Venlo was een feit. Een prima competitiestart voor de Sterrendragers!

VVV Venlo-MVV Maastricht 1-3 (0-0). 47. Ferre Slegers 0-1, 49. Marko Kleinen 0-2, 75. Simon Janssen 1-2, 86. Koen Kostons 1-3.

Opstelling MVV Maastricht: Romain Matthys, Tim Zeegers (71. Leroy Labylle), Özgür Aktas, Wout Coomans, Lars Schenk, Nicky Souren, Bryan Smeets (90. Kanon Sy), Marko Kleinen (58. Nabil El Basri), Ferre Slegers (72. Dailon Livramento), Koen Kostons, Rayan Buifrahi (90. Bryant Nieling)

Misschien ook interessant

Strategische Business Partners