20:00

NAC Breda

Goed draaiend Helmond Sport naar De Geusselt

Donderdag 21 januari 2021

Na 120 minuten bekerstrijd moeten de mannen van Darije Kalezic er na slechts 72 uur rust er vrijdag weer staan. Nu in de Keuken Kampioen Divisie tegen Helmond Sport dat op zoek gaat naar de zesde wedstrijd op rij zonder nederlaag. De wedstrijd begint vrijdag om 18.45 uur. Bij MVV Maastricht ontbreken Matteo Waem, Timo Stavitski, Oussama Zamouri, Thomas van Bommel, Kai Heerings en Shermar Martina.

Lang tijd om te treuren over de ongelukkige uitschakeling tegen Excelsior heeft MVV niet. Nu moet men weer 90 minuten vol er tegenaan in het kader van de competitie. Deze keer is Helmond Sport de tegenstander. Afgelopen oktober wist MVV ternauwernood een puntje uit Helmond mee naar Maastricht te nemen (1-1). De laatste vier competitiewedstrijden in De Geusselt waren allemaal voor MVV. Vorig seizoen werd het zelfs 4-1. Beide ploegen bivakkeren momenteel in het linker rijtje van de Keuken Kampioen Divisie. MVV staat zeventiende, Helmond Sport veertiende. De Brabanders wisten zes keer dit seizoen te winnen, speelden ook zes keer gelijk. Er werd acht maal verloren. Maar de laatste vijf wedstrijden is Helmond flink op dreef. De drie uitwedstrijden (Roda JC, Jong Ajax en Jong AZ) eindigden in knappe 2-2 gelijke spelen. Afgelopen week won men met 4-0 in eigen huis van FC Den Bosch. Begin deze maand ging FC Dordrecht met een 5-2 nederlaag huiswaarts.

Trainer Darije Kalezic. “Na de 120 minuten tegen Excelsior is het de afgelopen dagen zaak geweest om de groep hiervan goed te laten herstellen en zo goed mogelijk voor te bereiden op de wedstrijd tegen Helmond.  In vergelijking met andere jaren vallen bij Helmond momenteel de puzzelstukjes goed in elkaar. De club heeft een groot aantal huurspelers van Mechelen en VVV. Deze jongens hebben hun draai gevonden en dat zorgt voor stabiele prestaties. Het is een stugge ploeg die wekelijks duidelijke voetbalgedachten uitstralen. Wij zullen ons wapenen en met goede speldiscipline moeten spelen om uiteindelijk het gewenste resultaat te kunnen halen.

De wedstrijd begint dus om 18.45 uur en is live te volgen via ESPN, L1 Radio en het Twitter-account van MVV.