01 maart
20:00
logo MVV Maastricht

MVV Maastricht

VS
logo FC Dordrecht

FC Dordrecht

Gerrie Oste neemt keepers onder handen

voetbal

Gerrie Oste neemt keepers onder handen

Donderdag 23 juni 2022

Gerry Oste gaat vanaf dit nieuwe seizoen aan de slag als keeperstrainer van MVV Maastricht. Hij volgt Tom Muyters op die de komende tijd steeds meer naar de achtergrond zal verdwijnen. Tom kan nu een flinke maatschappelijke carrière-stap in het verre buitenland zetten en heeft hierdoor steeds minder tijd om bij MVV te trainen.

Gerry Oste (50) is lange tijd keeperstrainer geweest van Waasland-Beveren. Voor deze club uit de Jupiler Pro League heeft hij vijf jaar lang de keepers onder handen genomen. Daarna stapte hij over naar OH Leuven waar hij één jaar actief was. Op dit moment heeft Oste een gerenommeerde keepersacademie waar 100 keepers trainen en is hij keeperstrainer van de nationale selectie van Congo.

Via een oud-speler én trainer van MVV kwam Oste in beeld bij de Sterrendragers. “Ik vind het geweldig om met keepers aan de slag te zijn”, zegt Gerry Oste. “Het is vooral een mentale kwestie bij doelmannen. Als dat op orde is dan heb je al 35 procent gewonnen. Het is fijn om dagelijks te werken met deze jongens. Ik wil ook direct contact met ze, bekijk en analyseer de wedstrijden. Dan zie je altijd verbeterpunten en ga ik vervolgens met ze creatief aan de slag. Zo kunnen we ook grote stappen zetten” Waar hamert Gerry het meeste op. “Op goed voetenwerk. Dat is steeds belangrijker voor de moderne keeper. Hij moet steeds meer een allrounder zijn. Kortom, ik heb er zin in om bij deze mooie club in dit prachtige stadion aan de slag te gaan.”

Misschien ook interessant

Strategische Business Partners