25 september
21:00
logo MVV Maastricht

MVV Maastricht

VS
logo FC Oss

TOP Oss

Gehavend MVV neemt het in Rotterdam op tegen Excelsior

Gehavend MVV neemt het in Rotterdam op tegen Excelsior

Donderdag 05 maart 2020

Het zwaar gehavende MVV Maastricht is vrijdagavond in Rotterdam te vinden. Om 20.00 uur hebben de sterrendragers een afspraak met de kleinste betaalde voetbalvereniging van de havenstad: Excelsior. Het is de eerste wedstrijd van de vierde en laatste periode in de Keuken Kampioen Divisie. 

Trainer Fuat Usta heeft een waslijst van afwezige spelers.  Daarbij zijn er ook enkele spelers die net terugkeren van een ziekte of blessure.  Zeker niet van de partij in Rotterdam zijn Anthony van den Hurk (geschorst), Nigel Bertrams (blessure), Jerome Deom (handbreuk), Raoul Last (ziek), Shermaine Martina (ziek) en Enes Mahmutovic (ziek). “Natuurlijk is het een tegenvaller dat er zoveel spelers ontbreken. Zeker als je er in de vierde periode helemaal voor wilt gaan”, zegt Usta. “Het wordt puzzelen vrijdag maar we gaan er helemaal uitkomen.”

MVV speelde eerder in De Geusselt 0-0 in het onderlinge duel, een knappe prestatie immers speelden de Maastrichtenaren, na het gedwongen vertrek van Shermar Martina, een hele helft met slechts 10 spelers. 

De vorige uitwedstrijd tegen de degradant uit de eredivisie werd gespeeld op 14 maart 2014, toen won MVV (1-0). Ook de wedstrijd in 2013 eindigde in Rotterdam in een zege (2-1) voor de formatie uit de Limburgse hoofdstad. Over het huidige Excelsior zegt de Maastrichtse oefenmeester: “Een ervaren ploeg. Veel kwaliteit, altijd op zoek naar een voetballende oplossing. Fysiek sterk, makkelijk scorend maar we zien ook dat er zwakheden zijn. En daar moeten wij gebruik van maken.”

De meest historische wedstrijd voor MVV op Woudestein is ongetwijfeld de ontmoeting op zondag 30 mei 1976. Tegen het toen al gedegradeerde Excelsior moest MVV winnen om niet voor het eerst in het bestaan te degraderen. Liefst 65 bussen en talloze auto’s zetten toen vanuit Maastricht in een grote colonne koers richting Woudestein. De steun van de duizenden Maastrichtenaren mocht echter niet baten. Onder leiding van trainer André Maas werd er met 2-0 verloren. 

Marinus Dijkhuizen is sinds ruim een maand de nieuwe hoofdtrainer van Excelsior. De 48-jarige Dijkhuizen was als speler al twee maal actief voor de club en als hoofdtrainer maakte hij bij de club uit Kralingen in 2014 een droomdebuut in het betaalde voetbal. Hij promoveerde met de Rotterdammers. Dijkhuizen volgde Ricardo Moniz op die wegens teleurstellende resultaten moest vertrekken.

In de laatste vier wedstrijden die Excelsior speelde vielen er maar liefst 24 doelpunten: zes dus per wedstrijd. De meest opvallende uitslag was er in de laatste thuiswedstrijd van de Kralingers. Toen werd met 6-4 van FC Den Bosch gewonnen. Afgelopen weekeinde verloor men in en van Eindhoven met 3-1. Op 14 februari werd in eigen huis 3-3 tegen Jong AZ gespeeld, op 7 februari was men met 4-1 in en bij Helmond te sterk. Momenteel neemt de ploeg plek zeven in. Twaalf maal werd er dit seizoen gewonnen, acht maal verloren en acht keer ging men met 1 punt van het veld. Wat het doelsaldo betreft: 62 keer scoorde Excelsior (MVV 37 keer) maar kreeg men ook 55 doelpunten tegen te verwerken. MVV moest 50 keer de gang naar het eigen net maken.

Scheidsrechter vrijdagavond is de Robin Hensgens. Hij debuteerde in het betaalde voetbal in september 2019 met het duel FC Dordrecht-MVV (1-1). In de twaalf keer dat hij inmiddels in de Keuken Kampioen Divisie actief was, had hij MVV nog een tweede keer als referee onder zijn hoede: MVV-Top Oss (4-0, 22 november 2019). 

Het duel vrijdag in Rotterdam begint om 20.00 uur.

Misschien ook interessant

Sterrendragers