27 januari
20:00
logo FC Den Bosch

FC Den Bosch

VS
logo MVV Maastricht

MVV Maastricht

Feiten over ADO Den Haag-MVV

Feiten over ADO Den Haag-MVV

Feiten over ADO Den Haag-MVV

Donderdag 12 januari 2023

MVV reist vrijdag naar Den Haag. Daar treden onze Sterrendragers aan tegen de mannen van trainer Dick Advocaat. Hij is daarmee de opvolger van Dirk Kuijt die de ADO-trein niet aan de praat kreeg.

MVV Maastricht won vier van de laatste vijf Eerste Divisie-wedstrijden tegen ADO Den Haag, waaronder de ontmoeting eerder dit seizoen (3-1 in Maastricht). ADO Den Haag begint wel steeds beter te draaien onder Advocaat die eind november in de hofstad aan de slag ging.  De laatste twee wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie wist Den Haag de nul te houden en kan voor het eerst sinds maart 2008 in drie competitiewedstrijden op rij het doel schoonhouden.

Voormalig MVV’er Thomas Verheydt scoorde niet in zijn laatste vijf Keuken Kampioen Divisie-duels, de langste reeks competitiewedstrijden waarin de spits geen doelpunt wist te maken sinds november 2018, toen namens Go Ahead Eagles (7).

Koen Kostons gaf dit seizoen in de Eerste Divisie acht assists, de laatste MVV-speler die in één seizoen meer doelpunten voor ploeggenoten voorbereidde was Stef Peeters in 2015/16 (10); Kostons is dit KKD-seizoen de enige die aan twee verschillende spelers minstens drie assists gaf.

Misschien ook interessant

Strategische Business Partners