09 augustus
20:00
logo MVV Maastricht

MVV Maastricht

VS

Facts Roda JC-MVV

Facts Roda JC-MVV

Facts Roda JC-MVV

Woensdag 22 november 2023

Zondag staat in Kerkrade de derby tegen Roda JC op het programma. Hoogste tijd voor de 'facts' zoals jullie deze iedere keer voorafgaand een duel geserveerd krijgen.

●Roda JC is ongeslagen in de laatste veertien thuiswedstrijden tegen MVV in alle competities (W11, G3), de laatste zege van de Maastrichtenaren in Kerkrade was in september 1991 (0-2 in de Eredivisie).

●Vorig seizoen eindigde het duel in Kerkrade in 2-1. Namens MVV scoorde toen Matteo Waem, die nu voor ADO Den Haag uitkomt. Eerder in het seizoen eindigde het duel in Maastricht in een 1-1 (doelpunt Jarne Steuckers).

●De laatste drie competitiewedstrijden van Roda JC eindigden in een gelijkspel, de laatste keer dat de ploeg vier keer op rij gelijkspeelde in competitieverband was in 2016 (6 keer in de Eredivisie), in de Keuken Kampioen Divisie overkwam het de Kerkradenaren pas één keer eerder (4 in 1972).

●Alleen TOP Oss (46%) won dit Keuken Kampioen Divisie-seizoen een lager percentage van de persoonlijke duels dan MVV Maastricht (47%), terwijl Roda JC (53%) op dit gebied de ranglijst aanvoert.
●Boyd Reith kwam namens Roda JC dit KKD-seizoen tot 116 balheroveringen, meer dan elke andere verdediger in de competitie.

●MVV-aanvaller Koen Kostons was onderdeel van 75 unieke passketens in open spel die tot een schot leidden dit KKD-seizoen, slechts één speler (Dominik Janosek van NAC Breda, 87) was betrokken bij meer; de 75 doelpogingen hadden een gezamenlijke Expected Goals-waarde van 10,0, het hoogste op deze statistiek van alle spelers.

Misschien ook interessant

Strategische Business Partners