logo Willem II

Willem II

Facts over Willem II-MVV

Woensdag 22 maart 2023

MVV Maastricht treft zondag Willem II dat de laatste tijd flink op dreef is. Het duel in De Geusselt zal iedere supporter nog helder voor de geest hebben. Vlak voor tijd scoorde MVV de gelijkmaker. In blessuretijd was er een hoofdrol van Rein van Helden. Eerst kopte hij een inzet van Willem II uit de eigen goal, een minuut later was hij verantwoordelijk voor de winnende 3-2. Zoals jullie van ons gewend zijn, weer enkele andere facts over het duel tussen MVV en het Tilburgse Willem II.

●  MVV is ongeslagen in de laatste vier ontmoetingen met Willem II (W2, G2 – alle competities) en kan die reeks voor het eerst sinds 1989-1992 verlengen tot vijf (toen 7 op rij).

● Alleen Heracles Almelo pakte in de laatste acht wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie meer punten (19) dan Willem II (17 – W5, G2, V1).

● MVV won de laatste wedstrijd met 1-0 en kan voor het eerst sinds november 2022 twee keer op rij winnen in de competitie of twee opeenvolgende KKD-clean sheets noteren.

● Jizz Hornkamp was in zijn laatste twee KKD-wedstrijden steeds betrokken bij een doelpunt (1 goal, 1 assist) en kan voor het eerst sinds augustus 2021 drie competitiewedstrijden op rij scoren of een goal voorbereiden (toen 5 op rij voor FC Den Bosch).

● Alleen Koen Kostons was dit KKD-seizoen bij meer goals betrokken namens MVV (22) dan Jarne Steuckers (17 – 8 goals, 9 assists); de laatste speler met 9+ goals en 9+ assists namens MVV in één KKD-jaargang is Stef Peeters in 2015/16 (10 goals, 10 assists)