09 augustus
20:00
logo MVV Maastricht

MVV Maastricht

VS

Facts van vrijdag plus de 100e van Remans

Facts van vrijdag plus de 100e van Remans

Facts van vrijdag plus de 100e van Remans

Donderdag 09 mei 2024

Ook richting de laatste competitiewedstrijd weer de gebruikelijke facts. Wat zeg ik: ongebruikelijke facts. Omdat er vele scenario's vrijdag mogelijk zijn, deze keer ook facts van FC Emmen-De Graafschap en van Top Oss-NAC Breda.

MVV speelt vrijdagavond voor een uitverkochte Geusselt tegen provinciegenoot VVV Venlo. De cijfers spreken in het voordeel van Venlo. Tijd dus om hier een positievere draai aan te geven!!

●De laatste zege van MVV in stadion De Geusselt op VVV Venlo dateert uit 2009.
●VVV-Venlo won negen van de laatste tien wedstrijden tegen MVV Maastricht in de Keuken Kampioen Divisie, maar de enige nederlaag in deze reeks werd eerder dit seizoen geleden (1-3 op 13 augustus).
●MVV Maastricht pakte in 2024 al elf punten na op achterstand te zijn gekomen in de Keuken Kampioen Divisie, het hoogste aantal van alle ploegen.
●Alleen Jong AZ won dit seizoen in de Keuken Kampioen Divisie meer persoonlijke duels (1794) dan VVV-Venlo (1771).
●Dailon Livramento maakte al vijftien doelpunten dit KKD-seizoen en kan de vierde MVV’er in de afgelopen vijftien jaar worden met meer dan vijftien goals in één seizoen (na Gunther Thiebaut 20 in 2008/09, Jonathan Okita 18 in 2017/18 & Anthony van den Hurk 17 in 2019/20).
●Pepijn Doesburg was dit kalenderjaar in de KKD al goed voor vier doelpunten als invaller, het hoogste aantal van alle spelers en het hoogste aantal voor een VVV-speler in één competitiejaar sinds Jay-Roy Grot in 2019 (4 in de Eredivisie).

●Mart Remans zal tegen VVV Venlo zijn honderdste wedstrijd voor MVV Maastricht spelen.

FC Emmen

●FC Emmen won twee van de laatste drie thuisduels met De Graafschap in de Keuken Kampioen Divisie (V1), nadat er maar één van de eerste zestien winnend werd afgesloten (G7, V8).
●Beide ploegen troffen elkaar dit seizoen al twee keer: in augustus in Doetinchem voor de reguliere competitie (0-1 winst Emmen) en in oktober voor de KNVB Beker, eveneens in Doetinchem (2-0 voor De Graafschap)

●Alfons Arts werd afgelopen week de eerste FC Emmen-trainer deze eeuw die na zijn aanstelling de eerste drie competitieduels won, FC Emmen won dit seizoen pas eenmaal vier wedstrijden op rij (4 in sept-okt 2023).
●De Graafschap is voor de derde keer dit KKD-seizoen vier wedstrijden ongeslagen (W2, G2), maar bleef in januari - maart 2022 voor het laatst langer zonder nederlaag (toen 7 duels).
●Vicente Besuijen kwam in zijn laatste vier competitieduels voor FC Emmen telkens tot scoren (4 goals), de laatste vijftien jaar lukte het enkel Erixon Danso (5 in 2015) en Rui Mendes (8 in 2022) om in vijf opeenvolgende competitiewedstrijden te scoren voor de Drentenaren.
 

NAC Breda

NAC Breda won vijftien van de negentien KKD-duels met TOP Oss (G4), waaronder de laatste zes; van geen ploeg won de formatie uit Breda meer KKD-duels deze eeuw dan van TOP Oss (11).●
TOP Oss noteerde dit kalenderjaar in de Eerste Divisie 204 intercepties, het hoogste aantal van alle ploegen in deze periode.
●NAC Breda won dit KKD-seizoen vijftien wedstrijden, enkel in 2019/20 won de ploeg deze eeuw minder dan zestien wedstrijden in een seizoen op het tweede niveau (toen 14).
●Karim Loukili kwam in zijn laatste 23 KKD-duels (10 voor Helmond Sport, 13 voor TOP Oss) niet tot een doelpunt of assist, ondanks dat hij sindsdien bij 62 doelpogingen betrokken was (37 schoten, 25 kansen gecreëerd), zijn laatste goal of assist in de KKD was een treffer tegen NAC Breda op 12 maart 2021.
●Geen speler creëerde dit Eerste Divisie-seizoen meer kansen dan NAC Breda’s Dominik Janosek (86, net als Mathis Suray), de laatste NAC-speler die meer doelpogingen voorbereidde in een KKD-seizoen was Mounir El Allouchi in 2020/21 (92).

Misschien ook interessant

Strategische Business Partners