03 mei
20:00

Jong AZ

VS
logo MVV Maastricht

MVV Maastricht

Facts MVV-Telstar

Facts MVV-Telstar

Facts MVV-Telstar

Donderdag 01 februari 2024

Telstar mag dan wel niet hoog op de ranglijst staan, een gelopen race is het zeker niet tegen de Witte Leeuwen vrijdagavond de tegenstander in stadion De Geusselt. Telstar won immers drie van de laatste vier Keuken Kampioen Divisie-duels met MVV Maastricht (V1), evenveel als van de veertien daarvoor (G3, V8).


●MVV won de laatste twee thuisduels in de Eerste Divisie zonder een tegentreffer te incasseren en kan dit voor het eerst doen in drie opeenvolgende competitieduels in eigen huis sinds januari 2017 (3).
●Alleen FC Groningen kreeg in 2024 minder schoten op doel tegen in de Keuken Kampioen Divisie (4) dan Telstar (5, net als Roda JC).
●Alleen Ernest Poku was in 2024 bij meer doelpunten direct betrokken in de Eerste Divisie (7) dan MVV’er Bryan Smeets (4 – 3 goals, 1 assist), die voor het eerst sinds september 2018 in drie opeenvolgende KKD-duels tot scoren kan komen.
●Peter Guinari noteerde sinds zijn komst bij Telstar het gedeeld hoogste aantal tackles voor zijn ploeg (8, net als Danny Bakker), terwijl slechts één ploeggenoot tot balheroveringen in de competitie kwam dan de nieuwkomer (23, Thomas Oude Kotte 24).

●Het laatste duel - in oktober afgelopen jaar - eindigde in een 2-1 zege voor Telstar. MVV ging ver in blessuretijd nog onderuit. Namens MVV scoorde in dit duel Dailon Livramento.

●De ploegen speelden voor het laatste gelijk in de periode 2017-2018. Toen was er zelfs drie achtereenvolgende keren geen winnaar.

Misschien ook interessant

Strategische Business Partners